ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ “ΚΩΣΤΗ”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιουλίου 2021 by manos (seo)-admin

Ανακοίνωση του Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής

Η δολοφονία της φώκιας- συμβόλου της Αλοννήσου, του κοινωνικού και διάσημου διεθνώς “Κωστή”, αποδεικνύει έμπρακτα σε πιο σημείο έχει οδηγήσει τη χώρα μας η Κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται μόνο για ένα ακόμα θύμα της ελληνικής πανίδας από τα εκατοντάδες που εξοντώνονται διαρκώς. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ζώο αλλά και “γέφυρα” με το ανθρώπινο είδος που σκοτώθηκε προκλητικά.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά όσα επανειλημμένα καταγγέλλουμε για την Κυβερνητική πολιτική.

Περιβάλλον δεν είναι το κέρδος, η επιχειρηματικότητα και η στρεβλή ανάπτυξη. Περιβάλλον είναι οι αρχές, οι αξίες, η παιδεία, η αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο. Είναι η μη βια και ο σεβασμός της ζωής.

Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την Κυβέρνηση να εντοπίσει και να οδηγήσει άμεσα στη δικαιοσύνη τους δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

Για άλλη μία φορά διασυρόμαστε διεθνώς και στο Μαξίμου “πέρα βρέχει”.

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ανακοίνωση Τομέα Συνταξιούχων Κινήματος Αλλαγής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τις επικουρικές συντάξεις συνεχίζει την ιδεοληπτική και συντηρητική της πολιτική αποσκοπώντας τόσο στη μείωση των επικουρικών συντάξεων όσο και στην εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Παραπλανά τους νέους υποσχόμενη λαγούς με πετραχήλια κάτι που δεν στηρίζεται επιστημονικά και με τα πλέον αισιόδοξα για την πεντακονταετία σενάρια, ενώ στην πραγματικότητα ενισχύει μόνο τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, διασφαλίζοντας παράλληλα νομοθετικά τα παιχνίδια των διαχειριστών της ,με ακαταδίωκτο!

Προπαγανδίζει ότι διασφαλίζει σε περίπτωση αρνητικών αποδόσεων των χρηματαγορών το ποσό των καταβληθέντων εισφορών του ασφαλισμένου, αποφεύγει όμως να προσδιορίσει το ποσό της τότε αποδιδόμενης σύνταξης που προσδιορίζεται στο 50%περίπου αυτής του υπάρχοντος διανεμητικού συστήματος.

Συνεχίζει και με αυτό το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιτίθεται σε κάθε τι συλλογικό και αλληλέγγυο ,προκρίνοντας μια κοινωνία όπου θα βρίσκεται μόνος και τρομαγμένος ο εργαζόμενος απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, μόνος και έρημος ο ασφαλισμένος απέναντι στις ισχυρές χρηματαγορές!

Επιδιώκει η κυβέρνηση με επικοινωνιακό μπαράζ δήθεν επιχειρημάτων ,να παραπλανήσει την κοινωνία, τους νέους, τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους. Προτείνει ως βέλτιστο το υπερκεφαλαιοποιητικό σύστημα του ατομικού κουμπαρά, που καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν εφαρμόζει.

Αντίθετα εφαρμόστηκε μόνο σε Λατινικές χώρες όπου χρεοκόπησε και εγκαταλείφθηκε.

Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι διασφαλίζει τις υπάρχουσες επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων και εργαζόμενων άνω των 35 ετών ,αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο κόστος μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο που αγγίζει το δυσθεώρητο των 78 δις€ Αποφεύγει να αναφερθεί ότι μετά από μία περίπου εφταετία το κόστος στήριξης της απόδοσης των υπαρχουσών επικουρικών συντάξεων θα ανέρχεται ετησίως στα 3 δις ευρώ, πράγμα που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε ισχυρή μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Κύριε Μητσοτάκη, οι συνταξιούχοι σήκωσαν το κυριότερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα μνημονιακά χρόνια, υπέστησαν ισχυρή μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, είναι αλληλέγγυοι με τους νέους και κόντρα στον υπόγειο πόλεμο που επιχειρείται να τροφοδοτήσετε με αυτούς.

Πέρυσι με τη δήθεν ασφαλιστική σας μεταρρύθμιση του νόμου Βρούτση ,τα μπαλώματα δηλαδή στον νόμο Κατρούγκαλου, ισχυριζόσασταν και με την επίκληση αναλογιστικής μελέτης, ότι διασφαλίζατε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έως το 2070. Άραγε φέτος τι άλλαξε; Μήπως η εξαργύρωση των γραμματίων;

Κύριε Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι δεν εμπαίζονται ,απαιτούν σεβασμό, μαζί με τους νέους εργαζόμενους και τους ήδη υπάρχοντες θα, σταθούν δυναμικά απέναντι στις συντηρητικές σας πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα.

ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η «ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ» ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα.

Την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την ΝΔ.

Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της «όραμα» για την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου μισθού) την άμεση αύξηση του στα 751 ευρώ. Πρόταση που απαράδεκτα αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό του «δρόμο».

Αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΔ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ 106.1975

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 Fm και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

Εργασιακά – Κατώτατος Μισθός

Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά». Την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών. δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό βέβαια από τη ΝΔ, η οποία συνεχίζει να δίνει πολλά σε λίγους και σχεδόν τίποτα στους πολλούς.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν πιστεύουμε στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία.

Πάγια θέση μας είναι η αλλαγή του νόμου και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος Χατζηδάκης έχει αναλάβει και το συγκεκριμένο υπουργείο για να περάσει όσα πέρασε πριν από ένα χρονικό διάστημα και να ισοπεδώσει διαχρονικά δικαιώματα στο χώρο της εργασίας.

Για την ακύρωση βράβευσης του Ιάσωνα Αποστολόπουλου.

Αυτό που ζούμε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας τραγέλαφος, και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να απασχολήσει τη Νέα Δημοκρατία «επιτελικά», η οποία πραγματικά πρέπει να βρει την ισορροπία με μία πτέρυγα η οποία θεωρεί ότι μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις με ορμητήριο ακραίες ιδέες, αντιλήψεις και θέσεις και να τις επιβάλλει στους υπόλοιπους. Είναι γνωστό , ότι ο νόμος 106 του 1975 στα πρώτα του άρθρα, καθορίζει τα ζητήματα αριστείας και των τιμητικών προτάσεων, μετά από πρόταση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκεί πρέπει, λοιπόν, να αναζητήσουν την ευθύνη οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι και σε αυτή την περίπτωση δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα. Μα δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ελληνικό Σύνταγμα;

Απλώς η ΝΔ παραπλανά για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη και κρύβει στους κόρφους της τις ιδεοληπτικές και δογματικές θέσεις μιας «δυναμικής» ομάδας της που αποφασίζει και διατάζει. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν μπερδέψει την πολιτική με την επικοινωνία και την σπέκουλα, και δίνουν κάθε μέρα τα διαπιστευτήρια τους για το ποιος είναι πιο δεξιός από τους υπόλοιπους. εκτίθενται μέρα με τη μέρα.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.7.2021

«Συμβολική» η αύξηση του κατώτατου μισθού – Εμπαιγμός των εργαζομένων

Μόνο ως εμπαιγμός των εργαζομένων μπορεί να ιδωθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα, την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά πλήττει σοβαρότατα το εισόδημα των νοικοκυριών. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό «όραμά» της για φθηνή και απαξιωμένη εργασία, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι να καταλήξουν χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις! Αν και η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου) την άμεση αύξησή του στα 751 ευρώ, ο πρωθυπουργός ανερυθρίαστα, επιμένει να κωφεύει στις ανάγκες των πολιτών επιδιδόμενος σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό του προοδευτικό «δρόμο» δίπλα στον κόσμο της εργασίας, ζητώντας αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τόσο μέσα όσο κι έξω από τη Βουλή, το Κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Επικουρικές Συντάξεις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις «ρίχνει» στον Καιάδα

Με το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις αποδεικνύει ότι δεν στοχεύει μόνο στη μείωσή τους αλλά κυρίως στην εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Κι αυτο γιατί παραπλανά σκόπιμα τους νέους υποσχόμενη λαγούς με πετραχήλια, ενώ στην πραγματικότητα ενισχύει μόνο τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, διασφαλίζοντας παράλληλα νομοθετικά τα παιχνίδια των διαχειριστών της, με ακαταδίωκτο! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτόν τον τρόπο επιτίθεται σε κάθε τι συλλογικό και αλληλέγγυο προκρίνοντας μια κοινωνία όπου θα βρίσκεται μόνος και τρομαγμένος ο εργαζόμενος απέναντι στον ισχυρό εργοδότη! Μαλιστα, ενώ ισχυρίζεται ότι διασφαλίζει τις υπάρχουσες επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων και εργαζόμενων άνω των 35 ετών, πάλι σκόπιμα, δεν αναφέρει ότι το κόστος μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο αγγίζει το δυσθεώρητο των 78 δις €! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί έτσι, τον εμπαιγμό των συνταξιούχων που σήκωσαν το κυριότερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα μνημονιακά χρόνια αλλά και των νέων εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυτη εργασιακή επισφάλεια. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ακύρωση βράβευσης Ι. Αποστολοπουλου: Η ΝΔ παραπλανά ξανά την κοινή γνώμη

Η ακύρωση της προγραμματισμένης παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει επιτέλους να βρει τις ισορροπίες με την πτέρυγά της εκείνη, που με ορμητήριο ακραίες ιδέες κι αντιλήψεις, μπορεί να επιβάλλει τις θέσεις της. Όσο κι αν επιχειρούν μάλιστα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα, ο νόμος 106 του 1975 στα πρώτα του άρθρα, καθορίζει τα ζητήματα αριστείας και των τιμητικών προτάσεων, μετά από πρόταση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας του υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί πρέπει λοιπόν, να αναζητήσουν την ευθύνη οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, στους κόρφους της οποίας κρύβουν τις ιδεοληπτικές και δογματικές θέσεις μιας «δυναμικής» ομάδας της που αποφασίζει και διατάζει. Περισσότερα ΕΔΩ.

ΑΣΕΠ 2008: Να αποκατασταθεί η αδικία για τους αδιόριστους επιτυχόντες

Το Κίνημα Αλλαγής με τροπολογία που καταθέτει ζητά να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών που παρόλο που πέτυχαν στον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό για την δημόσια εκπαίδευση (ΑΣΕΠ 2008) κι έχουν υψηλότερες βαθμολογίες από τους συναδέλφους τους που έχουν διοριστεί, οι ίδιοι έχουν παραλειφθεί! Ειδικότερα, αν και οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν όμοια και υψηλότερα προσόντα από τους 423 διορισθέντες συναδέλφους τους, -οι οποίοι είτε δεν είχαν συμμετάσχει στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είτε συμμετείχαν και απέτυχαν- δεν διορίστηκαν. Επειδή με αυτόν τον τρόπο καταργείται το απόλυτα αξιοκρατικό σύστημα του γραπτού διαγωνισμού και αντικαθίσταται με άλλο, το Κίνημα Αλλαγής, με την προτεινόμενη αυτή νομοθετική ρύθμιση επιχειρεί την αποκατάσταση αδικιών για τους εκπαιδευτικούς που αν και πέτυχαν στον διαγωνισμό αυτό, δεν κατάφεραν να προσφύγουν δικαστικά κι έτσι στερήθηκαν το διορισμό τους. Περισσότερα ΕΔΩ.

ΑμεΑ: Ανάγκη για οργάνωση & σχεδιασμό δικτύου προσβάσιμων σημείων

Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες, τώρα που ο γενικός πληθυσμός επισκέπτεται μαζικά τις παραλίες, μένουν στο σπίτι τους καθώς δεν υπάρχει σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου δικτύου προσβάσιμων σημείων. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά περνάει ‘’κάτω από τα ραντάρ’’ της επικαιρότητας, αλλά και της γενικότερης κοινωνικής αντίληψης και ευαισθησίας, ότι η προσβασιμότητα συμπολιτών μας με αναπηρία και κινητικές δυσκολίες εμποδίζεται στα παράλια της χώρας. Η Πολιτεία χρειάζεται να μεριμνήσει άμεσα για μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόσβασης των ΑμΕΑ στις παραλίες με ευρεία χρήση του πρωτοποριακού αυτόνομου συστήματος θαλάσσιας πρόσβασης ΑμεΑ ‘’Seatrac’’ ή της εναλλακτικής επιλογής του ειδικού αμφίβιου τροχοκαθίσματος κατάλληλου για διακίνηση στην παραλία και πρόσβαση στη θάλασσα, ώστε να υπάρξει διευκόλυνση και διέξοδος για πολλούς πολλούς ανθρώπους που αναγκάζονταν να στερούνται τη θάλασσα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε μάλιστα να χρηματοδοτήσει το μεγάλο έργο της προσβασιμότητας των παραλιών από τα ΑμεΑ και τους έχοντες κινητικά προβλήματα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Περισσότερα ΕΔΩ.

Άμεση σύλληψη των δολοφόνων του «Κωστή» στην Αλόννησο

Η δολοφονία της φώκιας- συμβόλου της Αλοννήσου, του κοινωνικού και διάσημου διεθνώς «Κωστή», επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά όσα επανειλημμένα καταγγέλλουμε για την Κυβερνητική πολιτική. Δεν πρόκειται μόνο για ένα ακόμα θύμα της ελληνικής πανίδας από τα εκατοντάδες που εξοντώνονται διαρκώς. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ζώο αλλά και «γέφυρα» με το ανθρώπινο είδος που σκοτώθηκε προκλητικά. Υπενθυμίζουμε ξανά στην κυβέρνηση ότι περιβάλλον δεν είναι το κέρδος, η επιχειρηματικότητα και η στρεβλή ανάπτυξη. Περιβάλλον είναι οι αρχές, οι αξίες, η παιδεία, η αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο. Είναι η μη βία και ο σεβασμός της ζωής. Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την Κυβέρνηση να εντοπίσει και να οδηγήσει άμεσα στη δικαιοσύνη τους δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.