ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΠΟΙΑ «ΜΑΣΚΑ» ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;


0
(0)

Η εκπαίδευση είναι εθνική υπόθεση. Το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων με βασικό γνώμονα την προστασία της υγείας και της ζωής όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι σημαντικό για λόγους εκπαιδευτικούς, μαθησιακούς, μορφωτικούς, κοινωνικούς, ψυχολογικούς, συναισθηματικούς. Οι μαθητές μας βρίσκονται εκτός του φυσικού, σχολικού τους χώρου εδώ και πολύ καιρό – και αυτό έχει επιπτώσεις στη ζωή τους.

Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν δείχνει διάθεση διαλόγου και συναίνεσης. Ακολουθεί μια ιδεοληπτική και αποσπασματική πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Οι καθυστερήσεις και η σύγχυση είναι εμφανής. Ακόμα και στο θέμα της μάσκας η υπουργός έλεγε ότι είναι υποχρέωση των μαθητών και την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Πλήρης ασυνεννοησία και ομολογία ανικανότητας της Υπουργού.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να διοργανώσει ένα ουσιαστικό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τους επιστημονικές φορείς και τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα σενάρια για την ορθότερη και ασφαλέστερη έναρξη του σχολικού έτους.

Οφείλει ταυτόχρονα:

Να έχει προετοιμάσει όλες τις υποδομές και να έχει εξασφαλίσει όλες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Να έχει σχεδιάσει προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, πριν την έναρξη των μαθημάτων, στη χρήση των Η/Υ για τη διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως και τη δημιουργία διδακτικών σεναρίων.

Να έχει σχεδιάσει την ενημέρωση γονέων της προσχολικής αγωγής και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, για τη σωστή συμπεριφορά (πλύσιμο χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) των μικρών μαθητών.

Να έχει διαμορφώσει το πλαίσιο διαχείρισης πιθανών αρνήσεων εφαρμογής των μέτρων (αποστάσεις, μάσκα κλπ), κάποιων μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων.

Να έχει ορίσει επιστημονικές ομάδες για τη μείωση και αναδιάταξη της ύλης των μαθημάτων, καθώς και την αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων.

Να έχει επεξεργαστεί σενάρια διαχείρισης και διαφοροποίησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών σε περίπτωση εναλλακτικής προσέλευσης των μαθητών.

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα. Ζούμε έκτακτες συνθήκες και η κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για την εκπαίδευση και να σταματήσει τις επικοινωνιακές γενικολογίες.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *