ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας ήρθαν αργά και αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά. Κατά συνέπεια, το φόβο από την πανδημία διαδέχθηκε ένα κύμα εργασιακής ανασφάλειας και έκρηξης της ανεργίας. Ειδικά στον τομέα του Τουρισμού-Επισιτισμού η κρίση επιδεινώνεται από τα λάθη και την προχειρότητα:

-Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι επιτέλους αύριο θα δοθούν τα επιδόματα των 534 ευρώ, μετά από την πίεση της Ομοσπονδίας και τις ανακοινώσεις μας. Όμως για όσους εντάχθηκαν στο αποτυχημένο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αυτό το ποσό αφορά τον περασμένο… Ιούνιο. Κατά λογική συνέπεια η οικονομική στήριξη για τον τρέχοντα μήνα (Αύγουστο) θα κατατεθεί τέλη Οκτωβρίου. Χωρίς να αναρωτηθεί κανείς πώς περνούν οι οικογένειες των ανέργων-δικαιούχων.

-Όσοι δεν προσελήφθησαν θα λάβουν επίδομα μόλις 400 ευρώ για το 3μηνο του καλοκαιριού και μάλιστα υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι το προηγούμενο χειμώνα έλαβαν επιδότηση ανεργίας για 80 ημέρες. Και δεν θα ενισχυθούν όσοι πήραν επίδομα για 79 ή 81 ημέρες…

Καλούμε το υπουργείο εργασίας και την κυβέρνηση να σταματήσει τις προχειρότητες, τις παλινωδίες και να διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων ενισχύσεων. Κυρίως δε να συνεργαστεί με τα αρμόδια όργανα των εργαζομένων του κλάδου, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σαφές σχέδιο για την στήριξη των εργαζομένων τον προσεχή δύσκολο χειμώνα.

Ο θερινός τζίτζικας των τηλεοπτικών διακηρύξεων ας επιχειρήσει να γίνει συνεργατικό μυρμήγκι…

ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ;

Ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούνιο καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα που είναι μια ασφαλής χώρα. Χθες όμως δήλωνε ότι «περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων». Σήμερα ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι τα κρούσματα δεν είναι «εισαγόμενα», οφείλονται στην «χαλάρωση» των πολιτών μας. Πλήρες αλαλούμ!

Άρα ή έλεγαν ψέματα τον Ιούνιο και εν γνώσει τους καλλιέργησαν τον εφησυχασμό ή λένε ψέματα τώρα και το απροετοίμαστο, πρόχειρο και χωρίς μέτρα «άνοιγμα» του τουρισμού, επέφερε τα αρνητικά αποτελέσματα. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, φέρουν οι ίδιοι, ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του, την ευθύνη.

Η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη.

Αντί να εξαντλούνται σε συζητήσεις για το ποια χώρα έχει τον πιο πολύ κορωνοϊό (!!), όπως σήμερα στο briefing του κ. Πέτσα, να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα:

• Διεξάγοντας test σε όλους τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες. Όπως και για όλους τους πολίτες που γυρίζουν από επιβαρυμένους τουριστικούς προορισμούς. Test που να καλύπτουν οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ και οι εργοδότες.

• Χορηγώντας δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, στα σχολεία που ανοίγουν. Για το άνοιγμα των σχολείων η Υπουργός Παιδείας έχει την υποχρέωση άμεσα να παρουσιάσει τον συνολικό προγραμματισμό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.