ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ο κ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Reading time: 5 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Ανακοίνωση Έφης Στεφοπούλου, Γραμματέα Τομέα Δημόσιας Διοίκησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Βορίδης σε πανικό διασπείρει ψευδείς ειδήσεις

Με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, την διασπορά ειδήσεων από τον υπουργό κ. Βορίδη, αντιδρά η κυβέρνηση στο διογκούμενο κύμα αποδοκιμασίας που εισπράττει. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ζητώντας να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών, να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, να σταματήσει η πολιτική της εμπορευματοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών και να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Πουθενά στα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 16/3 δεν αναφέρεται η αξιολόγηση. Παρόλ’ αυτά, ο κ. Βορίδης δημοσίευσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι “Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία – αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ με αίτημα να μην εφαρμοστεί η διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο”. Κι όμως, η αυριανή απεργία είναι νόμιμη και κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν πρέπει να διστάσει να συμμετέχει εφόσον το επιθυμεί. Ο σκοπός του κ. Βορίδη είναι προφανής: να αποτρέψει τους δημοσίους υπαλλήλους από τις κινητοποιήσεις, έστω και αν χρειαστεί να πει ψέματα.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω υπουργός συλλαμβάνεται ψευδόμενος μέσα σε λίγες ημέρες. Χωρίς αιδώ, προσπαθούσε τις προηγούμενες ημέρες να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη ήταν νόμιμη, γεγονός που διαψεύδεται από τα έγγραφα και τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και το apografi.gov.gr – αμφότερα έργα ΠΑΣΟΚ.

Απαιτούμε από τους υπουργούς να σέβονται τον ρόλο τους και να μην χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες στις οποίες προΐστανται για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους. Είναι οι ίδιοι υπουργοί που σπεύδουν να χρησιμοποιήσουν το Δημόσιο ως αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε ανεπάρκειά τους. Τους πληροφορούμε πως το «κακό Δημόσιο» είναι το ρουσφετολογικό δημόσιο, το οποίο οι ίδιοι με περισσή φροντίδα υποθάλπουν.

Η πλειοψηφία των αξιοκρατικά τοποθετημένων δημοσίων υπαλλήλων δεν χειραγωγείται ούτε εκφοβίζεται. Για μια τέτοια, επαγγελματική και χειραφετημένη από την κομματική ποδηγέτηση δημοσιοϋπαλληλία αγωνιζόμαστε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

*EMBARGO ΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ* ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον θρύλο του ελληνικού αθλητισμού Μίμη Παπαϊωάννου.

Άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας μας, με σπουδαίες διακρίσεις και επιτεύγματα τόσο με τα χρώματα της ΑΕΚ, όσο και σε διεθνές επίπεδο με τη φανέλα της Εθνικής μας Ομάδας.

Αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής για τον 20ο αιώνα από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS), ενώ το ήθος και η ακεραιότητα του είναι εκείνα που τον ξεχώρισαν και συνέθεσαν τη σπουδαία παρακαταθήκη του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

*EMBARGO ΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ* Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Ε. Λιακούλη: Μέτρα στήριξης για όλες τις οικογένειες των θυμάτων στο σιδηρόδρομο

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου προσήλθε ο Υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών κ Γεραπετρίτης προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα και την επανέναρξη λειτουργίας του δικτύου .

Στο πλαίσιο της συζήτησης και αφού περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η Λαρισαία Βουλευτής έθεσε τα καίρια ερωτήματα που ταλανίζουν αρχές και πολίτες και ειδικότερα αφορούν στην καθυστέρηση υλοποίησης των συμβάσεων που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, την ευθύνη του αρμοδίου υπουργείου και συνολικά της Κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις τουλάχιστον των τελευταίων τριών ετών, το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και την απαλλαγή κάθε ευθύνης της αγοράστριας, την έλλειψη ασφαλιστικής τεχνολογικής δικλείδας που θα απέτρεπε το ανθρώπινο λάθος, την υποστελέχωση του οργανισμού, τα κριτήρια τοποθέτησης του σταθμάρχη κλπ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη, η Ευαγγελία Λιακούλη ζήτησε επιπλέον τη στήριξη όλων των οικογενειών που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους σε δυστυχήματα στον σιδηρόδρομο μέσα στο χρόνο και διεκδίκησε από την Κυβέρνηση να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα αυτών των οικογενειών –θυμάτων , καθώς οι μικρές και μεγάλες τραγωδίες που έχουν συμβεί κατά καιρούς , τους έχουν ανεξίτηλα σημαδέψει, αναφερόμενη και ειδικά στην περιοχή της που έχασε επανειλημμένα ανθρώπους σε αφύλακτες διαβάσεις, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε θετικά στο αίτημά τη, το χαρακτήρισε δίκαιο και σωστό και δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει και αυτές τις οικογένειες.

Μετά από το πέρας της συζήτησης η κ Λιακούλη δήλωσε :

«Η συντριβή μας για τη συμφορά που βρήκε τον τόπο μας, για το αίμα των παιδιών και συνανθρώπων μας που χύθηκε εντελώς άδικα, κυριαρχεί. Έχουμε χρέος να κινηθούμε τάχιστα σε κάθε κατεύθυνση. Να χυθεί άπλετο φως, να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, να φθάσει όσο ψηλά και όπου χρειαστεί ο καταλογισμός της ευθύνης. Παράλληλα, οφείλουμε να σκεφθούμε αυτούς που έμειναν πίσω, τους ανθρώπους που θρηνούν τα παιδιά και τους συγγενείς τους, που στην πλειονότητά τους είναι άνθρωποι καθημερινοί, της βιοπάλης και του αγώνα. Η Πολιτεία οφείλει να θέσει σε εφαρμογή άμεσα την στήριξή τους. Ζήτησα σήμερα από τον κ Γεραπετρίτη , να επεκταθούν τα μέτρα και στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρόμου που έχασαν μέσα στο χρόνο τους ανθρώπους τους και σημαδεύτηκαν ανεξίτηλα από την προσωπική τους τραγωδία. Ο κ Υπουργός χαρακτήρισε το αίτημά μου δίκαιο και εύλογο και δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει όλες τις οικογένειες της χώρας που υπέστησαν απώλεια εξαιτίας σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως ακριβώς οι οικογένειες της πόλης μου σε αφύλακτες διαβάσεις . Νιώθω ικανοποίηση, διότι αυτό ακριβώς είναι το καθήκον μας: να μεταφέρουμε όλα όσα βλέπουμε, όσα νιώθουμε, για όλα όσα υπάρχει ανάγκη » .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/3/2023

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 19:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην θεματική εκδήλωση “Ανθεκτική οικονομία – Δίκαιη κοινωνία – Ισχυρή Ελλάδα” στο Ηράκλειο Κρήτης. (Κινηματογράφος “ΑΣΤΟΡΙΑ”, Πλατεία Ελευθερίας).

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

-Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην Υπουργός και Επικεφαλής In Social

-Δημήτρης Σπυράκος, Γραμματέας Τομέα ιδιωτικού χρέους και προστασίας δανειοληπτών ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

-Δημήτρης Αναστασόπουλος, αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα ιδιωτικού χρέους και προστασίας δανειοληπτών ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

Συντονίζει η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη.

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.