ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Τελευταία ενημέρωση 30 Ιουνίου 2021 by energinews (admin)

Απευθείας ανάθεση στη δικηγορική εταιρεία «Μιχαηλόπουλος και Συνεργάτες» για την παροχή νομικής υποστήριξης για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ειδικού ληξιαρχείου, κάνει το υπουργείο Εσωτερικών, αντί αντιτίμου 60.000 ευρώ (συν 14.400 ευρώ ΦΠΑ).

Στο ειδικό ληξιαρχείο καταγράφονται τα ληξιαρχικά γεγονότα των Ελλήνων του εξωτερικού και οι υπάλληλοί του χειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που αφορούν πχ γεννήσεις εντός ή εκτός γάμου, αναγνωρίσεις τέκνων, αλλαγή φύλου, κ.λπ. Ορισμένα από αυτά τα ληξιαρχικά δεδομένα απαιτούνται για την απόδοση ιθαγένειας μέσω της δημοτολογικής τακτοποίησης προσώπων ελληνικής εθνικής καταγωγής. Δεδομένου ότι η δικηγορική εταιρεία εξακολουθεί να μπορεί να παράσχει έναντι αμοιβής νομική υποστήριξη σε ενδιαφερόμενους με εκκρεμείς υποθέσεις στο ειδικό ληξιαρχείο, προκύπτει μια προφανής σύγκρουση συμφερόντων: Από την μια θα έχει εκχωρηθεί στην εταιρεία δημόσια εξουσία που θα επηρεάζει τις αποφάσεις του ειδικού ληξιαρχείου κι από την άλλη θα μπορεί να αμείβεται ως ιδιωτική εταιρεία για να επιδιώξει την έκδοση ευνοϊκών αποφάσεων για τους ιδιώτες εντολείς της.

Η εταιρεία που επιλέχθηκε ειδικεύεται στο εταιρικό και φορολογικό Δίκαιο και δεν προκύπτει από κάπου η εμπειρία της σε θέματα ληξιαρχικής νομοθεσίας. Είναι επομένως, απορίας άξιο με ποια κριτήρια και από ποιόν επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία. Επιπλέον, στο υπουργείο Εσωτερικών υπηρετούν περισσότεροι από 500 υπάλληλοι, μερικές δεκάδες εκ των οποίων είναι νομικοί σύμβουλοι και πτυχιούχοι νομικών επιστημών. Αντί το υπουργείο να κάνει μια ορθολογική κατανομή του ικανού του στελεχιακού δυναμικού, επιλέγει τον δρόμο της αδιαφανούς απευθείας ανάθεσης και εκχώρησης δημόσιας εξουσίας. Άλλωστε, η έκδοση δημοτολογικών πράξεων από το ειδικό ληξιαρχείο είναι μια αρμοδιότητα που εμπίπτει στον στενό πυρήνα της κρατικής λειτουργίας, ο οποίος κατά πάγια νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε ιδιώτη.

Η ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι η κυβέρνηση που εκχωρεί δημόσια εξουσία στους εκλεκτούς της, με αδιαφανείς διαδικασίες. Απογυμνώνει τις κρατικές υπηρεσίες από τις λειτουργίες τους, και αναθέτει τη δουλειά έναντι αμοιβής σε άτομα εκτός ΑΣΕΠ, δημιουργώντας σημεία διεπαφής μεταξύ ιδιωτών και πολιτών που ζητούν να τους παρασχεθεί μια δημόσια υπηρεσία, με εμφανή τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφθοράς. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους και να λειτουργήσει ως εκτελεστική εξουσία για όλους τους Έλληνες κι όχι ως μπρόκερ πελατειακών διευθετήσεων.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Τέτοιες αντιλήψεις και πράξεις δεν χωράνε στην Δημοκρατία μας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

Απίστευτη προχειρότητα της Κυβέρνησης στα μέτρα διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους. Δημιούργησαν σύγχυση, ενώ δεν έχουν μηχανισμούς για να ελέγξουν την εφαρμογή τους.

Φθάσαμε Ιούλιο και δεν έχουν πληρώσει τα 534 ευρώ για το Μάιο σε πολλούς ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ταυτόχρονα «ξέχασαν» να τα εγκρίνουν και για τους εργαζόμενους στο 1/3 των ξενοδοχείων που ως τώρα δεν έχουν καν ανοίξει.

Κυβέρνηση πρωταγωνιστής στο αλαλούμ.

Σε βάρος των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των πολιτών.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους δημοκρατικούς θεσμούς εξαιτίας της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, και κυρίως, τι απαιτείται για την αναγέννησή τους, οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 στις 19.30’, με τίτλο ‘Η ποιότητα της Δημοκρατίας σήμερα”. Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Εναρκτήρια ομιλία: Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής

Ομιλητές:

  • Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Παντείου, Πρόεδρος Ιδρύματος Θ. και Δ. Τσάτσου

«Δημοκρατία, Πλουραλισμός και Διαπλοκή»

  • Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρ. Υπουργός

«Υπάρχει Δημοκρατία υπό Διαπραγμάτευση;»

  • Μαρίνος Σκανδάμης, Διδάκτωρ Νομικής, Γρ. Τομέα Προστασίας Πολίτη Κινήματος Αλλαγής

«Θεσμικές προκλήσεις για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας»

  • Κώστας Χρυσόγονος , Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ.

«Η εσωτερική λειτουργία των κομμάτων ως θέμα Δημοκρατίας»

Συντονιστής: Δημήτρης Μάντζος, Δικηγόρος, Διευθυντής Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ, της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, καθώς και από το Youtube Channel του Κινήματος Αλλαγής.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 30.6.2021

Πανδημία: Απλήρωτα τα 534€ του Μαΐου στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Με μνημειώδη αναλγησία και προχειρότητα επιμένει να πορεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ, που ενώ φτάσαμε Ιούλιο, ακόμη δεν έχει πληρώσει στους ξενοδοχοϋπαλλήλους την αναστολή εργασίας για τον μήνα Μάιο! Μάλιστα, «ξέχασαν» να τα εγκρίνουν και για τους εργαζόμενους στο 1/3 των ξενοδοχείων που ως τώρα δεν έχουν καν ανοίξει, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την αμεριμνησία της για τους εργαζομένους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Κατά τα άλλα, ανακοινώνουν ανεφάρμοστα μέτρα δημιουργώντας μία νέα σύγχυση, αφού χωρίς μηχανισμούς για να ελέγξουν την εφαρμογή τους, η ευθύνη μετατοπίζεται ξανά στους πολίτες. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη αλαλούμ σε βάρος των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των πολιτών.

Υγεία: Η Κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει τις παθογένειες

Κατά την προσφιλή της πρακτική, η κυβέρνηση επιμένει να χρησιμοποιεί μια δωρεά για να «κολλήσουν» από πίσω μια πληθώρα ετερόκλητων διατάξεων, που αφορούν ως επί το πλείστον παρατάσεις συμβάσεων και νομιμοποιήσεις δαπανών λόγω πανδημίας. Συνεχίζει να νομοθετεί συνεχώς προσωρινά μέτρα και εμβαλωματικές λύσεις, προκειμένου να καλύψει όπως- όπως τις αυξημένης ανάγκες της πανδημίας. Αντί να χαρτογραφήσει τις ανάγκες και να αναπτύξει έναν μακρόπνοο σχεδιασμό για το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και ορθή κατανομή του προσωπικού, επιλέγει τις παρατάσεις θητείας με μετακινήσεις από δομή σε δομή. Παράλληλα, αρνείται να διαμορφώσει έναν σταθερό μηχανισμό αξιοποίησης των δωρεών, που θα βασίζεται στη σωστή αξιολόγηση των αναγκών, στην ορθή και αποτελεσματική διαχείριση και φυσικά, στη διαφάνεια. Επισημαίνουμε ξανά στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στον εμβολιασμό. Οι λόγοι δυσπιστίας των πολιτών πρέπει να εξεταστούν και να εξαλειφθούν μέσω στοχευμένης ενημέρωσης. Περισσότερα ΕΔΩ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Γ. Πρετεντέρη

Πλήρως ασυμβίβαστες με τη Δημοκρατία μας είναι πράξεις οπως η σημερινή επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Όπως σημείωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Τέτοιες αντιλήψεις και πράξεις δεν χωράνε στην Δημοκρατία μας».

Μη χάσετε: Διαδικτυακή εκδήλωση – «Η ποιότητα της Δημοκρατίας σήμερα»

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.