Τμηματικά θα δοθούν τα 800 ευρώ – 130.000 οι αιτήσεις


0
(0)

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν υπέβαλαν εγκαίρως δήλωσηΤμηματική θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ώστε να έχουν πιστωθεί τα χρήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μισθωτούς πριν από το Πάσχα.

Τις προηγούμενες μέρες ο κ.Βρούτσης είχε δηλώσει ότι “το πρώτο κύμα του επιδόματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους, θα δοθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου”.

Τις 130.000 έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν μέχρι τώρα αιτήσεις στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ενώ έχουν ξεπεράσει τις 450.000 οι αιτήσεις των εργοδοτών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την υπαγωγή του προσωπικού τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης.

Σήμερα, μπορούν να κάνουν δήλωση και οι εργαζόμενοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 3 και το Σάββατο οι εργαζόμενοι των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 4 κοκ.

Η προθεσμία για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή εκπνέει στις 10 Απριλίου ενώ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ λήγει στις 30 Απριλίου.

Τι κάνουν όσοι δεν υπέβαλαν εγκαίρως δήλωση

Προσοχή! Όσοι εργαζόμενοι με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2 δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλαν εγκαίρως τη Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «Εργάνη», θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν τη δική τους δήλωση μετά τη λήξη του πρώτου γύρου αιτήσεων, δηλαδή μετά τις 10 Απριλίου στη διάρκεια της παράτασης της προθεσμίας που αναμένεται να δοθεί.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν σύμφωνα με το protothema.gr και όσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου καθώς βάσει των ΠΝΠ δικαιούνται εκτός από το επίδομα ανεργίας και το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ. Αποζημίωση ειδικού σκοπού δικαιούνται και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου οι οποίες λύθηκαν πρόωρα, εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.