Τι ρόλο θα έχει το τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας που ξεκινά τη λειτουργία του στην Ιεράπετρα


0
(0)

Ένας νέος θεσμός με αντικείμενο την πρόληψη της παραβατικότητας ξεκινά τη λειτουργία του στην Ιεράπετρα, μετά την έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας και πλέον πρόεδρος και του συγκεκριμένου συμβουλίου, Βαγγέλης Μπινιχάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση και ανέλυσε το ρόλο που θα έχει το νέο αυτό συμβούλιο για την περιοχή.

Όπως είπε βασικός στόχος είναι να υπάρχει ένας τρόπος ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί να έχει μια τακτική επικοινωνία με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της περιοχής, να συζητούνται τα προβλήματα παραβατικότητας που παρατηρούνται, οι ανάγκες που υπάρχουν ανά περιόδους στην περιοχή, και τελικά να υπάρχει ένα συντονισμός όλων αλλά και να λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες θα μπορούν να αποτελούν προτάσεις είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε σε άλλες αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Μπινιχάκης τόνισε πως το συγκεκριμένο θέμα εγκρίθηκε από όλους του παρόντες της χθεσινής συνεδρίασης, με μόνη παρατήρηση από τις άλλες παρατάξεις πως θα επιθυμούσαν το συμβούλιο να έχει περισσότερα μέλη ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση από δημοτικούς συμβούλους.

Κάτι που δεν έγινε δεκτό αφού όπως λέει ο κ. Μπινιχάκης, αποφασίστηκε το συμβούλιο να είναι 7μελές ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στις συνεδριάσεις όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με πολυπληθή συμβούλια τα οποία δυσκολεύονται να συνεδριάσουν με την απαραίτητη απαρτία και έτσι παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Στο συμβούλιο πρόεδρος θα είναι ο κ. Μπινιχάκης με αντιπρόεδρο τον αντιδήμαρχο κ. Βρυγιωνάκη. Θα συμμετέχει επίσης ο κ. Σαραντώνης από την παράταξη του Α. Πετρά, με αναπληρωματικό μέλος του τον κ. Χηνόπουλο. Τα υπόλοιπα μέλη του θα είναι εκπρόσωποι από την Αστυνομία και όλα τα σωμάτα ασφαλείας της περιοχής, αλλά και από το ΚΕΘΕΑ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.