Τι λέει ο γυμναστής από τα Μάλια για το περιστατικό στο Σύνταγμα με τους μαθητές


0
(0)

Το βίντεο με τον δάσκαλο που δίνει εντολές στους μαθητές Δημοτικού Σχολείου μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έκανε το γύρο του Διαδικτύου το Σαββατοκύριακο. Στην πλειοψηφία τους τα σχόλια ήταν θετικά αλλά υπήρχαν και εκείνοι που επέκριναν τη διδασκαλική μέθοδο του γυμναστή χαρακτηρίζοντάς την «αντιπαιδαγωγική με στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα που δεν ταιριάζουν σε μαθητές σχολείου».

To ethnos.gr αναζήτησε τον γυμναστή αλλά και το σχολείο, από το οποίο προέρχονταν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους που τράβηξαν τα βίντεο. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Μάλια και ο γυμναστής Π. Μ., που έχει καταγωγή από τις Μοίρες, είναι ένας από τους πιο αγαπητούς δασκάλους των παιδιών αλλά και των γονέων με πλούσια δράση όχι μόνο στις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνει το σχολείο.

«Νιώθουμε αδικημένοι»
Ο διευθυντής του σχολείου Γ. Κ. μίλησε στο ethnos.gr και εξέφρασε το παράπονο της κοινότητας του σχολείου του. Τόνισε, μάλιστα, πως θέλησε να μιλήσει μόνο και μόνο για να δώσει την πραγματική διάσταση των γεγονότων και να μην επικρίνεται ο Π. Μ., τον οποίο χαρακτήρισε δάσκαλο πρότυπο για την εκπαιδευτική κοινότητα: «Ως εκπαιδευτική κοινότητα, ως εκπαιδευτικοί, ως γονείς και ως άνθρωποι νιώθουμε πρώτα απ΄όλα αδικημένοι και μετά προσβεβλημένοι με την λάθος ερμηνεία που δόθηκε στο βίντεο που αναρτήθηκε από γονέα. Μας πνίγει το δίκιο για την στρέβλωση της αλήθειας».

«Πολύτιμος συνεργάτης, εκπαιδευτικός πρότυπο»
Για τον γυμναστή που από ορισμένους κρίθηκε πως είχε «στρατιωτική συμπεριφορά» στα παιδιά είπε: «Ο γυμναστής είναι πολύτιμος συνεργάτης και εκπαιδευτικός πρότυπο για τα παιδιά και αυτό δεν το κρίνουμε μόνο εμείς που συνεργαζόμαστε μαζί του δέκα χρόνια. Το κρίνουν όλοι, οι γονείς των παιδιών και αν θέλετε και τα ίδια τα παιδιά που τον λατρεύουν. Διάβασα και άκουσα πράγματα έξω από κάθε λογική και αυτός είναι και ο μόνος λόγος που θέλω να μιλήσω μία και τελευταία φορά για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους κι επειδή σέβομαι απόλυτα το δημοσιογραφικό λειτούργημα».

«Εχω κάνει αναφορά»
Όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου, έχει κάνει ήδη και αναφορά στο υπουργείο Παιδείας: «Είμαι ενημερωμένος για τα πάντα. Εχω ήδη αναφέρει τα πάντα στο υπουργείο Παιδείας με κάθε λεπτομέρεια. Μόνο στην υπηρεσία μου είμαι υπόλογος εγώ και οι δάσκαλοι. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Απλά δημοσιοποιώ τις σκέψεις μου γιατί μας έχει πνίξει το δίκιο και επειδή έχουμε φτάσει σε σημείο εάν υπηρετούμε την αλήθεια».

Η ευθύνη των αποστολών
Όπως είπε ο διευθυντής, ο συγκεκριμένος γυμναστής είναι ένας ακέραιος χαρακτήρας με βαθιές δημοκρατικές αντιλήψεις και για το λόγο αυτό ηγείται μαζί με άλλους συναδέλφους τους των ετήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών που γίνονται από τα Μάλια στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος της εκπαιδευτικές επίσκεψης στη Βουλή: «Τα παιδιά με τους δασκάλους τους και τους γονείς τους ταξίδεψαν στην Αθήνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που οργανώνουμε κάθε χρόνο από το σχολείο μας. Όσοι δάσκαλοι συμμετέχουν σε αυτές τις αποστολές αφήνουν τα σπίτια τους και επωμίζονται μία τεράστια ευθύνη όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά για την ασφάλεια και την πειθαρχία των παιδιών στους ιερούς χώρους της Δημοκρατίας».

«Να αφήσουμε τις υπερβολές»
«Τα παιδιά πηγαίνουν στη Βουλή, επισκέπτονται τα μνημεία της Δημοκρατίας, μαθαίνουν για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλω να είμαστε απολύτως συντεταγμένοι στην αποκατάσταση της αλήθειας και να αφήσουμε τις υπερβολές. Νιώθουμε πως η αλήθεια παραποιήθηκε με τον τρόπο που δόθηκε δημοσιότητα το θέμα. Είναι άδικες οι φωνές που σχολίασαν το βίντεο όπως το σχολίασαν. Ντρέπομαι να επαναλάβω τα όσα λέχθηκαν για τον δάσκαλο μας. Το βίντεο μάλιστα τραβήχτηκε από γονέα που έχει άποψη για τη συνολική συμπεριφορά των δασκάλων. Δεν σας κάνει εντύπωση πως οι γονείς επικρότησαν την επιτυχία της όλης αποστολής και που και αυτοί είναι σοκαρισμένοι με όλα αυτά;».

«Είμαι υπερήφανος με τέτοιους συναδέλφους»
Και ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου στα Μάλια κατέληξε: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος όλα κύλησαν άψογα και σωστά. Οι δάσκαλοι του σχολείου μας και ο γυμναστής μας ήταν άκρως διαφωτιστικοί και υποδειγματικοί και η εκπαιδευτική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Πιστεύω από την καρδιά μου πως προσφέρουμε στην πατρίδα μας και στα παιδιά μας ότι καλύτερο μπορούμε όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση. Τους δώσαμε γνώση και πολύτιμες πληροφορίες γύρω από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον κοινοβουλευτισμό και είμαι υπερήφανος που έχω συναδέλφους που για άλλη μία χρονιά εκτέλεσαν άψογα και υποδειγματικά μία ακόμα εκπαιδευτική αποστολή».

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.