Τι είπε ο Κυρανάκης στον Realfm 97,8 για την κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για τους ανέργους


0
(0)

Στην κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση σχετικά με τις δηλώσεις του για την ανεργία και τους νέους που αναζητούν εργασία, απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Γιώργου Ντουδεσκέα και της Στεφανίας Κασίμη.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, “ο κ. Τσίπρας για παράδειγμα είπε ότι δήθεν εγώ ανέφερα ότι φταίνε οι άνεργοι που είναι άνεργοι. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, με τόσο μεγάλη ευκολία, έκανε αυτή τη διαστρέβλωση. Εγώ πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο σοκαρίστηκε τόσο πολύ ο πολιτικός κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ με κάτι τόσο αυτονόητο. Εσείς ξέρετε κάποιον, ο οποίος έχει βρει δουλειά χωρίς να ψάξει και χωρίς να φτιάξει ένα σωστό βιογραφικό; Πού ψάχνουν οι άνθρωποι που θέλουν να βρουν δουλειά; Στο ίντερνετ ψάχνουν, δεν ψάχνουν σε αγγελίες εφημερίδων όπως παλιότερα. Υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες, υπάρχουν και προγράμματα του ΟΑΕΔ, υπάρχουν αγγελίες, που είναι όλα πλέον στο ίντερνετ. Είναι σοκαριστικό αυτό για κάποιον;”.

Ο ίδιος ανέφερε στη συνέχεια, πως όπως φαίνεται και στο απόσπασμα που έπαιξε η εκπομπή, “το βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που ανακοίνωσε μία ώρα πριν από αυτή τη συζήτηση, ο διοικητής του ΟΑΕΔ. Άρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα για ανέργους με βάση το οποίο θα μπορέσουν να υπάρξουν νέες ευκαιρίες και πραγματικά χαίρομαι που έγινε όλος αυτός ο θόρυβος σήμερα γιατί είναι ίσως και ο μοναδικός τρόπος να γίνεται διαφήμιση. Εγώ να δεχτώ την κριτική ότι δεν κάνουμε αρκετά για να ενημερωθεί ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία ‘τρέχουν’ ή για άλλα προγράμματα εύρεσης εργασίας για νέους ανθρώπους, τη νέα γενιά κλπ. Να δεχτώ την κριτική σε επίπεδο επικοινωνίας, αλλά να δεχτώ κριτική επειδή είπα το αυτονόητο ότι κάποιος ο οποίος παλεύει να βρει μια δουλειά, όπως όλοι οι πρώην άνεργοι που σήμερα έχουν δουλειά, έχουν παλέψει, έχουν προσπαθήσει, έχουν φτιάξει ένα σωστό βιογραφικό για να μπορέσουν να βρουν αυτή τη δουλειά και σήμερα να είναι ικανοποιημένοι απ’ αυτήν, έτσι λοιπόν και αυτοί οι οποίοι σήμερα δεν έχουν δουλειά, δεν πρέπει να απογοητεύονται, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν το κράτος ως μία οντότητα η οποία θα τους δείξει ελεημοσύνη. Αλλά να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, στις δυνατότητές τους, στα χαρίσματά τους, να τα εξελίξουν, να τα βελτιώσουν και να προσπαθήσουν να βρουν μία δουλειά. Ο αριστερός -κατά τη γνώμη μου- στη χώρα μας, όταν ακούει άνεργος σκέφτεται ‘επίδομα’. Εγώ σκέφτομαι διαφορετικά. Σκέφτομαι, ‘άνεργος, πρέπει να βρει μία δουλειά’. Ο στόχος των ανέργων είναι να βρουν δουλειά όχι να έχουν περισσότερα επιδόματα. Αυτή είναι η διαφορά μας”.

Εξήγησε στη συνέχεια πως “εγώ δεν λέω ότι οποιοσδήποτε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο οποίος μπορεί να έχει σπουδάσει κάτι το οποίο δεν βρίσκει ανταπόκριση στην αγορά εργασίας μπορεί στο ‘άψε σβήσε’ να βρει κάτι. Όμως υπάρχουν και προγράμματα και τρόποι για να καταρτιστείς, να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου, να μάθεις απλά πράγματα και να καταλάβεις ποιες είναι οι ανάγκες της αγοράς εργασίας. Και σε κάθε περίπτωση, σας το ξαναλέω, όποιος έχει βρει δουλειά σε αυτόν τον πλανήτη που λέγεται γη, το έχει κάνει με προσπάθεια. Κανένας δεν έχει βρει δουλειά από ελεημοσύνη. Και αυτοί που τη βρίσκουν -ενδεχομένως λίγες εξαιρέσεις- από ελεημοσύνη πολύ σύντομα τη χάνουν γιατί φεύγουν οι συνθήκες που την έκαναν δυνατή. Άρα λοιπόν εμείς θέλουμε να παλέψουμε για μία κοινωνία, όπου η προσπάθεια και ο μόχθος ενός ανθρώπου θα ανταμείβεται. Όπου η προσπάθεια και ο μόχθος ενός ανθρώπου για να βρει μία δουλειά θα έχει αποτέλεσμα, θα έχει ανταμοιβή. Αυτοί πρέπει να ανταμείβονται πάνω απ’ όλα και όχι ανταμοιβή να είναι αυτά που υπόσχεται η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια, χωρίς να τα δίνει βέβαια, για επιδόματα και ελεημοσύνη κρατική και μόνο”.

Ο βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε επίσης πως “υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δεν ψάχνουν, όχι όλοι. Υπάρχουν και πολλοί που ψάχνουν, υπάρχουν και πολλοί που ψάχνουν και βρίσκουν. Υπάρχουν και πολλοί όμως οι οποίοι δεν έχουν μπει στη διαδικασία ενδεχομένως -και δεν λέω ότι είναι η πλειοψηφία αυτή- υπάρχουν όμως πολλά παιδιά νέα, σας το λέω από προσωπική εμπειρία΅, που έρχονται και στο γραφείο μου και πηγαίνουν και σε πολλά πολιτικά γραφεία, και δεν τους έχει πει κάποιος πώς να φτιάξουν ένα σωστό βιογραφικό για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μία συνέντευξη σε μία καλή δουλειά, πώς θα συμπεριφερθούν”.

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.