Τι είναι η «ανταποδοτική ανακύκλωση» που θα εφαρμοστεί στην Ιεράπετρα


0
(0)

Μια νέα δράση που αφορά την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Ιεράπετρα με ένα διαφορετικό τρόπο εγκρίθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας και τους επόμενους μήνες πρόκειται να εφαρμοστεί.

Πρόκειται για την «ανταποδοτική ανακύκλωση», και πρακτικά τη σύμβαση με τον ομώνυμο μη κερδοσκοπικό φορέα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο οποίος θα τοποθετήσει κάποια σπιτάκια, όπως αυτά που φαίνονται στην κεντρική φωτογραφία στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να πετούν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους και να επιβραβεύονται με κάποιο ποσό, είτε με τη μορφή κάποιας δωροεπιταγής, είτε με δωρεά σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας Μαρία Ρουμελιωτάκη μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως σε αυτή τη φάση πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει η συνεργασία του Δήμου με τον φορέα και σε αρχική φάση έχουν ζητηθεί να τοποθετηθούν 3 ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια 20-25 τετραγωνικών, τα οποία θα αποφασιστεί που θα τοποθετηθούν μετά από προτάσεις που θα γίνουν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η δράση αυτή όπως είπε δεν έχει κόστος για το Δήμο Ιεράπετρα με όλα τα έξοδα να τα αναλαμβάνει η συγκεκριμένη εταιρία, ενώ η τοποθέτηση και λειτουργία του συστήματος αυτού αναμένεται να έχει ξεκινήσει μέχρι τον Μάρτιο και ανάλογα με την ανταπόκριση μπορεί να επεκταθεί.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα, με αρχή από τα σχολεία της πόλης και κάποιες ημερίδες θα γίνει ενημέρωση στον κόσμο της πόλης για το πως θα γίνεται η συγκεκριμένη δράση ανακύκλωσης, ποια είδη ανακύκλωσης θα γίνονται δεκτά κλπ.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.