Τι αναφέρει το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Γεωργιάδης στον realfm: Θα κινηθώ νομικά


Τελευταία ενημέρωση 3 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Τους πρώην Υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο αλλά και τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο των ευθυνών της υπόθεσης ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας την περαιτέρω έρευνα από τη Δικαιοσύνη για τυχόν ποινικές τους ευθύνες.

Όσον αφορά στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη η κυβερνητική πλειοψηφία καταλήγει στο συμπέρασμα της ηθικής αυτουργίας στα αδικήματα των υπαλλήλων για την υπόθεση της πρόσληψης εργαζομένων υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακόμη η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία ζητά την διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρ. υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προμήθεια των θερμικών καμερών.

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή προτείνει την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πολλά στελέχη και διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ που «συλλειτούργησαν» με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Το αίτημα πάντως της πλειοψηφίας προς τη Δικαιοσύνη για τον κ. Γεωργιάδη ενδέχεται να προκαλέσει κομφούζιο καθώς η Δικαιοσύνη έχει ήδη διαβιβάσει στη Βουλή δικογραφία ακριβώς για τον ίδιο αδίκημα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επανέλεγχο.

Από εκεί και πέρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν παραπομπή στη Δικαιοσύνη και της υπόθεσης συνεδρίου που διοργάνωσε το 2014 η εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου τονίζοντας ότι για ένα συνέδριο τριών ημερών δόθηκαν χωρίς διεθνή διαγωνισμό πάνω από 580.000 ευρώ.

Στο κάδρο μπαίνει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι «εγείρονται σοβαρές υποψίες αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο της αγοράς των θερμικών καμερών, υποψίες που έχουν την έννοια, τη σημασία και το εύρος των «ενδείξεων» κατά την έννοια που αυτές διαγράφονται στον Κ.Π.Δ, και γι αυτό πρέπει να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των υπαλλήλων καθώς και του πολιτικού προϊσταμένου του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο, του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αβραμποπουλος θα πρέπει να διερευνηθεί και για την υπόθεση αγορά του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς κόστισε 17,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ.

Οι υποθέσεις για τις οποίες ζητείται περαιτέρω έρευνα από τη Δικαιοσύνη:

1) Αγορά κτιρίου ΚΕΕΛΠΝΟ

2) Δάνειο 225 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ: «Υπάρχει λοιπόν και ευθύνη του αρμόδιου υπουργού, ανεξαρτήτως της τυχόν παραγραφής του βασικού υπουργικού αδικήματος της απιστίας σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος και του εφαρμοστικού του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά για την ευθύνη αυτή πρέπει να γίνει έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη».

Μάλιστα η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικές ευθύνες για την υπέρμετρη χρέωση του Ελληνικού Δημοσίου με 225 εκατ. ευρώ είναι αυταπόδεικτη, τη στιγμή κατά την οποία θα μπορούσε η οικονομική επιβάρυνση να μην ξεπεράσει το 1/15 ή το πολύ το 1/10 του ποσού αυτού.

3) Προμήθεια θερμικών καμερών

4) Αντικαρκινικός έρανος

5) Σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ

6) «Μαύρη τρύπα» ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 89 εκατ. ευρώ

7) Διαφημιστική δαπάνη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Εγείρονται ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ Η ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ως προς την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ», και γι’ αυτό «πρέπει να υπάρξει Εισαγγελική έρευνα.

8) Συμβάσεις σίτισης και συντήρησης κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ

 

ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

 

Γεωργιάδης στον realfm:Έχω ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη και το ξέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Είχα προβλέψει από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πρώτη συζήτηση περί των πορισμάτων, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόταση προκαταρκτικής επιτροπής κατά κανενός υπουργού και όπως πλέον σήμερα γνωρίζουμε, επιβεβαιώνομαι πλήρως, ολοκληρώθηκαν τα πορίσματα και δεν υπάρχει καμία πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής. Άρα κατά συνέπεια θα ταίριαζε η παροιμία ότι ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Στο μέτρο που με αφορά, γιατί ο καθένας θα μιλήσει για αυτό που τον αφορά, και εδώ είναι η οργή μου και ο λόγος που θα κινηθώ νομικά εννοείται, ελπίζω να μην φθάσουν να το καταθέσουν επίσημα, θα κάνω αυτά που πρέπει εν πάση περιπτώση, εγώ και το ξέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχω ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη για αυτό. Η υπόθεση των λεγομένων 23 προσλήψεων έχει ολοκληρωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη που είναι προκαταρκτική έρευνα και έχουν ασκηθεί και πέντε διώξεις σε υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ», ανέφερε.

«Ο εισαγγελέας αν πίστευε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις δικής μου ηθικής αυτουργίας δεν θα με είχε καλέσει; Προφανώς και ναι. Η προκαταρκτική έρευνα της Δικαιοσύνης έχει ολοκληρωθεί, έχει γίνει. Την έκανε ο εισαγγελέας κ. Δραγάτσης. Έχει κατατεθεί το πόρισμα στη Βουλή. Και ο εισαγγελέας αφού ήλεγξε την υπόθεση και άσκησε διώξεις, δεν βρήκε καμία δική μου ηθική αυτουργία. Αφού, η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί, δεν πρόκειται να αποφανθεί στο μέλλον, είναι τετελεσμένο γεγονός, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει τι; Ενώ η εντολή της Βουλής ήταν να ελέγξει την περίοδο μέχρι την 31-12-2014 για να βάλει εμένα στο κάδρο, επειδή ασχολείται μαζί μου δύο χρόνια και δεν μου έχουν βρει τίποτα, βάζει ενδεχόμενη ηθική αυτουργία σε αδικήματα υποτίθεται τελεσθέντα το 2016 και το 2017, δηλαδή σε χρονική περίοδο που δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει η εξεταστική επιτροπή και το κυριότερο η εξεταστική επιτροπή εκ του Συντάγματος δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα παρά μόνον τα αδικήματα των υπουργών, ενώ αυτά δεν είναι υπουργικά αδικήματα», τόνισε.

«Αυτό ονομάζεται κατάχρηση εξουσίας και όσον αφορά όλα τα δημοσιεύματα “βαρύ το κλίμα για τον Γεωργιάδη” και όλα αυτά, είναι συκοφαντική δυσφήμηση. Θα ελεγχθούν και για τα δύο. Αν θέλουν να κάνουν προκαταρκτική επιτροπή για την περίοδο της θητείας μου, έχουν κάθε δικαίωμα, καλώς να ορίσουν, να γράψουν και για ποιο αδίκημα με κατηγορούν, να πάμε να ψηφίσουμε και έχω πει εκ των προτέρων ότι εγώ θα κάνω χρήση του νόμου Καστανίδη και παραιτούμαι πάσης παραγραφής. Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν όμως. Επειδή δεν βρήκαν τίποτα για τη θητεία μου, λένε να ερευνήσει η δικαιοσύνη για την περίοδο που εγώ δεν ήμουν υπουργός, για την ηθική μου αυτουργία για τα αδικήματα των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή ότι εγώ τους έβαλα να τα κάνουν. Οτί εγώ τους έβαλα να κάνουν την υπεξαγωγή εγγράφων την οποία κατηγορούνται ότι έκαναν το 2015 ή την ψευδορκία που έκαναν το 2017», συμπλήρωσε.

«Προσέξτε το ακόμα καλύτερα, τα τρία αυτά αδικήματα, τα οποία έχουν προσωποποιηθεί στις διώξεις του εισαγγελέα, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή αυτό που με κατηγορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελεγχθώ αν θα ήμουν ηθικός αυτουργός σε τρία πλημμελήματα. Δηλαδή μετά από δύο χρόνια εξεταστικής, μετά τον διασυρμό του ονόματος μου επί καθημερινής βάσεως, μετά τις προαναγγελίες ότι θα πάω φυλακή, μετά από όλα αυτά, φτάνουν να πουν να ελεγχθώ για ενδεχόμενη ηθική αυτουργία για τρία πλημμελήματα. Το βλέπετε λογικό;», σχολίασε.

«Δεν με κατηγορούν σήμερα για απιστία, δεν μπορούν να με κατηγορήσουν γιατί αυτό θα ήταν υπουργικό αδίκημα και ξέρουν ότι αυτά έχουν παραγραφεί βάση του άρθρου 86, άρα την προσπερνούν την απιστία. Για να γράψουν οπωσδήποτε μια κατηγορία, ζητούν τη διερεύνηση μου για τρία πλημμελήματα, για ηθική αυτουργία σε τρία πλημμελήματα”», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Λένε γιατί δεν περιμένω να αποδειχθεί η αθωότητά μου… Λάθος στον Δυτικό Κόσμο δεν υπάρχει απόδειξη της αθωότητας, υπάρχει μόνο απόδειξη της ενοχής από την κατηγορούσα αρχή. Δεύτερον, εδώ δεν έχουν ούτε κατηγορία σας λέω, πως θα αποδειχθεί η αθωότητά μου αφοί η εισαγγελέας δεν με έχει κατηγορήσει», ανέφερε.

 

Ακούστε τη συνέντευξη στον realfm 97,8 

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.