Τις επόμενες μέρες η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 15 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων επαγγελματιών αγροτών αναμένονται από την Τετάρτη 16 έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 οι οποίες θα αφορούν στο υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, στο λεγόμενο “πρασίνισμα” και την εξισωτική αποζημίωση.

Οι τελευταίες διορθώσεις ολοκληρώνονται και στόχος είναι η δισκέτα με τους δικαιούχους είναι να φύγει για την τράπεζα το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου οι πρώτες αναλήψεις να αρχίσουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.Δεν αποκλείεται να υπάρξει ωστόσο μία μικρή καθυστέρηση 1 ή 2 ημερών.

Σταδιακά θα μπουν τα χρήματα και στις υπόλοιπες τράπεζες, με στόχο από την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα από το μεσημέρι της Δευτέρας 21 του μήνα να ξεκινήσει και η πίστωση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2020. Επί του παραπάνω χρονοδιαγράμματος δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ο γραμματέας της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Εκκρεμότητα που αναμένεται να τακτοποιηθεί το ίδιο χρονικό διάστημα, με εντολή της ηγεσίας της πλατείας Βάθη, και σίγουρα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είναι και οι ειδικές ενισχύσεις για το ελαιόλαδο συνολικού ποσού 126,3 εκατ. ευρώ, αλλά και το πακέτο των 37,9 εκατ. ευρώ για ελιές Καλαμών και κηπευτικά. Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία των ενστάσεων για τους ελαιοπαραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να τρέξει η διαδικασία της πληρωμής τους, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί πριν αλλάξει ο χρόνος, σύμφωνα με τις προθέσεις των επιτελών του υπουργείου.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν πληρωθεί και το Εθνικό Απόθεμα, αλλά και οι ενισχύσεις για τα νησιά του Αιγαίου.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.