Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα rapid τεστ στο Μακρύ Γιαλό μετά τα 3 κρούσματα κορονοιού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Μετά και τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιου στο Μακρύ Γιαλό πριν από 2 ημέρες, ο ΕΟΔΥ ανέλαβε την ιχνηλάτηση των επαφών αυτών των ατόμων προς ανίχνευση και άλλων ενδεχόμενων κρουσμάτων. Εκτός όμως από τον ΕΟΔΥ, ο Δήμος Ιεράπετρας τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στη διενέργεια rapid τεστ, περίπου 100, ώστε οι ομοεθνείς των 2 Αφγανών αλλά και οποιοσδήποτε άλλος από την περιοχή επιθυμεί να εξεταστεί, σε περίπτωση που είχε έρθει σε επαφή με τα 3 κρούσματα, να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Η αντιδήμαρχος κ. Χατζημαρκάκη δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ όπου οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν αμέσως μετά την παρέλευση 3-4 ημερών να προχωρήσει ο Δήμος στα τεστ. Έτσι αυτά θα διεξαχθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής. Ωστόσο ο Δήμος φρόντισε να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε όλα αυτά τα άτομα αφού για κάποιες μέρες θα πρέπει να είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Ερωτηθείς η κ. Χατζημαρκάκη για άλλους Δήμους που καλούν οικονομικούς μετανάστες συγκεκριμένων εθνικοτήτων για τη διενέργεια τεστ, η ίδια ανέφερε ότι δε θεωρεί πως είναι σωστή κίνηση και δε θα γινόταν ποτέ με τέτοιο τρόπο στο Δήμο Ιεράπετρας καθώς δε θέλουν να στιγματίσουν μια συγκεκριμένη εθνικότητα για τις πρακτικές της ή για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.