Τιμώμενη Περιφέρεια η Κρήτη στην έκθεση Τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ


Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Στην 7η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ που έγινε στην Αθήνα η Περιφέρεια Κρήτης ήταν τιμώμενη περιφέρεια με παραγωγούς του νησιού μας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία – σε ένα ενιαίο περίπτερο – να προβάλουν και να προωθήσουν τα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας προϊόντα τους.

Στο πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα η Περιφέρεια Κρήτης ανέδειξε την Κρητική διατροφή και τα εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα του τόπου μας. Την εκδήλωση παρουσίασαν οι διακεκριμένες σεφ Μπαρμπαρίγου και Παρακεντάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης για μια ακόμη φορά, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια Συνολικά 23 παραγωγοί – επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερό της  και χιλιάδες επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα μας. Κάποιες από αυτές διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης και μάλιστα ξεχώρισαν αποσπώντας βραβεία, ειδικότερα:

1ο Βραβείο ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην εταιρεία ZIRO SITIA O.E., δύο βραβεία απονεμήθηκαν στην εταιρία Ερωτόκριτος για την «Ερωτόκριτος βιολογική ρίγανη» και «ρίγανη», βραβείο για το προϊόν «τσικουδιά» απέσπασαν η εταιρεία ΠΑΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧ. ΑΒΕΕ, καθώς και η εταιρία ΑΩ Κιβωτός για τα προϊόντα της.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης  καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης.

Σε δήλωσή του ο κ. Χνάρης σημείωσε ότι η Κρήτη συμμετέχει κάθε χρόνο στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Το γεγονός ότι, ειδικά η φετινή 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, έχει ως τιμώμενη Περιφέρεια την Κρήτη είναι μια επιβράβευση των παραγωγών μας και της προσπάθειας τους να παράξουν ποιοτικά προϊόντα και συγχρόνως να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους. Είμαστε δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια και μέσα από αυτούς δικαιώνεται η στρατηγική μας κατεύθυνση και υποστήριξη στο τρίπτυχο ποιότητα – εντοπιότητα – εξωστρέφεια.

Τα εγκαίνια έκανε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης που επισκέφθηκε το περίπτερο της Κρήτης όπως και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, εκπρόσωποι επιμελητηρίων Ελλάδας και εξωτερικού, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι μια σημαντική έκθεση με περισσότερους από 350 παραγωγούς και 3000 προϊόντα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εκθεσιακό χώρο Helexpo στο Μαρούσι

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.