Τιμήθηκε στα Ανώγεια η 77η επέτειος του ολοκαυτώματος. Στ Αρναουτάκης: Τιμή και δόξα στους ήρωες για την Ελευθερία


0
(0)

Στην μνήμη των Πατριωτών Αγωνιστών που άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στα Ανώγεια, στις εκδηλώσεις  τιμής και μνήμης της  Ιστορικής επετείου του  Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο  Περιφερειάρχης που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο πεσόντων αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα  των αγωνιστών της Αντίστασης για ενότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο.

Ειδικότερα ο κ Αρναουτάκης, δήλωσε: «Αποτίουμε φόρο τιμής στην μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Πατρίδα μας. Τα μηνύματα τους  είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη μνήμη όλων των Ανωγειανών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα γράφοντας τα Μαρτυρικά Ανώγεια με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας. Παράλληλα κρίνουμε δίκαιο και υποστηρίζουμε το αίτημα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων για το οποίο θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες  ενέργειες ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο όλο ζήτημα». .

Η  επέτειος τιμήθηκε από τον κλήρο, τις αρχές, την Περιφερεια Κρήτης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεσμικούς εκπροσώπους ένοπλες δυνάμεις, Σώματα ασφαλείας, με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, την Περιφερεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με παρόντες τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Ξυλούρη, Νίκο Συριγωνάκη, Νίκο Κακογιαννάκη.  Παρόντες οι Βουλευτές Ανδρέα Ξανθός Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης που καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Αρχών, Δημάρχους από άλλες περιοχές, Περιφερειακούς-Δημοτικούς συμβούλους, θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες.

Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Αυλοποτάμου ,κ.κ. Ευγένιο, έγινε ομιλία από τον Περιφερειακό σύμβουλο δικηγόρο Νίκο Σκουλά, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών, θεσμικών εκπροσώπων, κομμάτων, οργανώσεων, και αποδόθηκαν ύμνοι από τοπικούς μουσικούς και χορωδίες. Η ηρωική επέτειος στα Ανώγεια τιμήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Περιφέρεια Κρήτης
Γραφείο Τύπου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.