Την σύμβαση με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ για εργασίες οδικής βελτί-ωσης-βατότητας του τμήματος από τον οικισμό «Κασταμονίτσας έως το Τσούλη Μνήμα» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης


0
(0)

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ για την υλοποίηση του οδικού έργου «εργασίες βελτίωσης βατότητας οδικού  τμήματος από τον οικισμό

Κασταμονίτσας  έως το Τσούλη Μνήμα που αποτελεί τμήμα της επαρχιακής οδού «Αγ. Παρασκιές-Αποστόλοι-Καστέλι Πεδιάδος-Ξιδάς -Κασταμονίτσα-προς Τζερμιάδω (όρια Περιφερειακής Ενότητας )» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο παραπάνω τμήμα θα αφορούν την κατασκευή  συνολικά 18 εγκάρσιων τεχνικών απορροής ομβρίων  και τον  καθαρισμό  της χωμάτινης  τάφρου σε όλο το μήκος της οδού και  των  υφιστάμενων τεχνικών απορροής ομβρίων.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός της υφιστάμενης ζώνης διέλευσης της οδού χωρίς να απαιτηθεί συμπληρωματική απαλλοτρίωση.

 

Ο δρόμος αυτός ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος του τα ίχνη του παλαιού μινωικού μονοπατιού που ένωνε τον οικισμό  Λύττο ( πρώην Ξιδάς )  με το Δικταίο Άνδρο και προχωρεί σχεδόν παράλληλα με το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Στο μεγαλύτερο μέρος του έχει μικτή διατομή και ο μεγάλος  όγκος των ομβρίων υδάτων που συγκεντρώνεται στην λεκάνη απορροής ρέουν ανεξέλεγκτα στην υπάρχουσα  οδό  προκαλώντας προβλήματα διάβρωσης και κατολισθήσεων. Για τον λόγο αυτό  οι εργασίες που προβλέπονται έχουν αντιπλημμυρικό χαρακτήρα ώστε να γίνει ασφαλέστερος για τα οχήματα και τους πεζούς καθ’ όλη  τη διάρκεια του έτους. Το τμήμα που θα γίνουν εργασίες έχει συνολικό μήκος 8,1χλμ. Αρχή χιλιομέτρησης λαμβάνεται ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου στα όρια του οικισμού Κασταμονίτσας  και τέλος η θέση Άγιος Μάμας .

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη παρόντες ήταν επίσης: ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Σμυρνάκης, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Μανόλης Μαραγκάκης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *