Την πώληση μόνο τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Πιέσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν αρχίσει να ασκούν οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κρήτης με σκοπό να δοθούν διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, αφού με δεδομένο το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων, δημιουργείται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, σε σχέση με προϊόντα ένδυσης, εργαλείων, λαμπάδων κλπ, που συνεχίζουν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, το ζήτημα κρίνεται πολύ σοβαρό αφού απειλεί τη μελλοντική βιωσιμότητα των μικρών καταστημάτων, ιδιαίτερα και λόγω του Πάσχα που τα ψώνια αναμένεται να είναι περισσότερα.

Από τις αρχές του Απρίλη όπως είπε έχουν γίνει επαφές με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου για να τεθεί το ζήτημα στο Υπουργείο, ενώ ανάλογα αιτήματα κάνουν και άλλοι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κρήτης.

Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων έχει στείλει επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας να παρθεί απόφαση που να αποκλείει τα συγκεκριμένα καταστήματα από την πώληση και διάθεση άλλων ειδών πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ήδη έχει γίνει με τις λαϊκές αγορές όπου έχει σταματήσει η δραστηριότητα εμπόρων.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.