Την κατάθεση νέου νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο Υφ. Τουρισμού κατά την επίσκεψη του στον Δήμο Αγίου Νικολάου


0
(0)

Το νομοσχέδιο του υπουργείου τουρισμού, που στοχεύει στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα, γνωστοποίησε κατά την επίσκεψη του στον Δήμο (20/10), ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Άγιος Νικόλαος, διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε : “Καταθέσαμε ένα νομοσχέδιο τολμηρό βιώσιμο και ρεαλιστικό που καθιστά την Ελλάδα βασική κοιτίδα τουριστικής εκπαίδευσης, αναφορικά με άλλες χώρες της Μεσογείου που είναι ανταγωνιστικές, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να το δρομολογήσουμε μετά την κατάθεση πρόσθετων προτάσεων από το υπουργείο παιδείας”.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενημερώνοντας τον κ. Κόνσολα για το αίτημα του Δήμου, αναφορικά με την Ανωτατοποίηση της Σχολής Τουρισμού Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) καθώς και για τα ζητήματα : των εσόδων από το τέλος παρεπιδημούντων, της διαδικασίας πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου, σε ότι αφορά την τουριστική εκπαίδευση φαίνεται να είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Θα περιμένουμε – ανέφερε χαρακτηριστικά – να δούμε την υλοποίηση του και εξέλιξη του, δεδομένου ότι υπάρχει πολύχρονη εκκρεμότητα.

Επίσης, αναφορικά με το τέλος παρεπιδημούντων ζήτησε την επαναφορά του ή την απόδοση στους τουριστικούς Δήμους του τέλους διανυκτέρευσης που ισχύει σήμερα, για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα κρατικά έσοδα, είναι ελάχιστα.

Να σημειώσουμε ότι τον Υφυπουργό Τουρισμού, συνόδευε η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπ. Τουρισμού κ. Σταυρούλα Μηλιάκου, ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου κ. Γ. Γουλιδάκης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ κ. Νίκος Κοκκίνης, η Δ.Σ κ. Μαρία Γάλλου και η Δ/ντρια της ΑΣΤΕ Κρήτης κ. Βανέσα Σημαντηράκη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr