Την ένταξη του έργου «Αναβάθμιση – Ενίσχυση υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή Αγίας Τριάδας Δήμου Ηρακλείου» στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» με προϋπολογισμό 628.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Την ένταξη του έργου «Αναβάθμιση – Ενίσχυση υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή Αγίας Τριάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» με προϋπολογισμό 628.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης , παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων υπογείων δεξαμενών τροφοδοσίας σε διάφορες θέσεις στην περιοχή Αγ. Τριάδας

στην πόλη του Ηρακλείου, χωρητικότητας περίπου 30m3 η κάθε μία, δικτύου πυρόσβεσης μήκους περίπου 1.600 μ. με σωλήνες

πολυαιθυλενίου καθώς και εγκατάσταση 20 κρουνών πυρόσβεσης.

Η αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από τη στενότητα του πολεοδομικού ιστού στην περιοχή που έχει σαν αποτέλεσμα τη

δυσκολία ή αδυναμία διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς .Με την κατασκευή του

έργου θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί το υφιστάμενο δίκτυο

πυρόσβεσης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε το έργο σημαντικό σε μια ιστορική περιοχή, όπως είναι της Αγ. Τριάδας. Ένα έργο που θα συμβάλλει στην προστασία της περιοχής από τις συνέπειες μιας πυρκαγιάς. «Το έργο εντάσσεται στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, το οποίο υλοποιεί  ο Δήμος Ηρακλείου. Συνεχίζουμε  και με άλλα έργα που αναμένεται να εγκριθούν από την Διαχειριστική Αρχή για να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πυροπροστασίας που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και αφορά στην περιοχή  της Αγίας Τριάδας που αντιμετωπίζει γνωστά προβλήματα στην προσβασιμότητά της. Ήδη υπάρχει ένα μικρό και ευέλικτο αυτοκίνητο που έχει κάνει δωρεά η Δημοτική Αρχή στην πυροσβεστική υπηρεσία , ωστόσο  με το συγκεκριμένο έργο, η πυροπροστασία στην Αγία Τριάδα αναβαθμίζεται ουσιαστικά,  και θωρακίζεται η περιοχή  απέναντι στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.