ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εργασίας, Π. Τσακλόγλου καθώς και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη, ώστε να παρθούν μέτρα για την άμεση και ασφαλή αποχώρηση των εργαζομένων από τις βιομηχανικές ζώνες των περιοχών, που πλήττονται από την κακοκαιρία, πριν κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν.

 

 

ΑΘΗΝΑ 24/1/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται “ακραία” και “πρωτόγνωρα, αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην “ατομική ευθύνη”.

Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι.

 

 

ΑΘΗΝΑ 24/1/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς (προαστιακός, λεωφορεία κλπ), που να λειτουργεί από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στα Σπάτα. Την ίδια στιγμή οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι παγωμένοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για όσους κινούνται με ΙΧ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τα εσωτερικά λεωφορεία, που εξυπηρετούν τον αεροσταθμό από και προς τα πάρκινγκ, υπολειτουργούν.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι εταιρείες του αεροδρομίου, με δεδομένο ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους, κρατάνε εκβιαστικά όσους και όσες βρίσκονται ήδη εκεί, για να βγει η δουλειά. Είναι απαράδεκτο.

Χρειάζεται άμεσα να παρθούν μέτρα, για να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί με ασφάλεια η μετακίνηση όλων των εργαζομένων από και προς το ΔΑΑ.

 

 ΑΘΗΝΑ 24/1/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Για τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας, που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα οξυμένες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, παρέμβαση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αποκατάσταση.

Ο Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε ακόμα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη για την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την κατάσταση στην Αττική Οδό και σε άλλα κομβικής σημασίας οδικά δίκτυα, που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός. Τα σημαντικά αυτά προβλήματα, όπως ο πολύωρος εγκλωβισμός των οδηγών στο κρύο, αποδεικνύουν ποια είναι τα αποτελέσματα και της παραχώρησης τέτοιων υποδομών σε ιδιώτες-επιχειρηματίες.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 24/1/2022                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ,,

Εδώ και 5 μέρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε δασική έκταση σε νησίδα του ποταμού Έβρου 29 πρόσφυγες (25 Σύροι και 4 Τούρκοι), χωρίς τρόφιμα και νερό, εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. Ανάμεσά τους φέρονται να βρίσκονται ανήλικοι, ακόμα και νεφροπαθείς.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι οι πρόσφυγες αποτελούν τα τραγικά θύματα της πολιτικής του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων. Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε διακινητές και σε υπερδομές – φυλακές, θύματα σε τροχαία δυστυχήματα στην Εγνατία Οδό, σε ναυάγια στο Αιγαίο και σε πνιγμούς στον Έβρο, τώρα απροστάτευτοι στην κακοκαιρία.

Εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει και να δώσει λύση διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των 29 προσφύγων.

 

 

ΑΘΗΝΑ 24/1/2022                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.