ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕ ΤΟΝ Π. ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Ιουνίου 2022 by energinews (admin)

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου, υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους της περιοχής, λόγω  της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Ο Χρήστος Κατσώτης επεσήμανε ότι ενώ η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει τους κατοίκους με γραπτό μήνυμα για επικίνδυνα αέρια στην ατμόσφαιρά, τα εργοστάσια αλλά και τα σχολεία της περιοχής λειτουργούν κανονικά. Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ημαθία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου την Ημαθία. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του έχει ως εξής:

  • Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, στο Δημαρχείο της Νάουσας
  • Στις 13:00 θα επισκεφτεί το Εργοστάσιο Ευρωπαϊκά Νηματουργεία – Βαρβαρέσος
  • Στις 18:00 θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στη Νάουσα με φορείς της περιοχής με θέμα τις Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο και τον αγώνα των κατοίκων, στη δημοτική αίθουσα “Έρια”
  • Στις 19:30 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Χ. Βοργιαζίδη, στο Δημαρχείο της Βέροιας
  • Στις 20:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, που μετέτρεψε για άλλη μια φορά τη Δυτική Αττική σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων, απαιτεί να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής. Αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή, που επισημαίνουν τον κίνδυνο για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης.

Το ΚΚΕ έχει πολλές φορές επισημάνει την εγκληματική ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και προστασίας σε χώρους εργασίας με κίνδυνο πυρκαγιάς, διαρροής επικίνδυνων χημικών κ.ά. διότι αυτά αποτελούν κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ από τη μεριά του κράτους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος τήρησης στοιχειωδών κανόνων.

Πολύ περισσότερο που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, απουσιάζουν παντελώς ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και αναγκαίοι οδοί μαζικής διαφυγής αν απαιτηθεί εκκένωση πληθυσμού σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας.

Αντί για τα παραπάνω αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας, συνεχίζεται η επίκληση στην ατομική ευθύνη, με τα μηνύματα του 112 που πότε καλούν τον κόσμο να εκκενώσει την περιοχή και άλλοτε τον καλούν να κλειδαμπαρωθεί σε κλειστούς χώρους, για να μην εισπνέει επικίνδυνους ρύπους.

Είναι απορίας άξιον πώς γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση η Πολιτική Προστασία να στέλνει μήνυμα να παραμείνουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι σε κλειστούς χώρους και επιχειρήσεις που βρίσκονται λίγα μέτρα από το σημείο να λειτουργούν κανονικά, αφήνοντας εκτεθειμένους σε κίνδυνο τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ απαιτεί:

α) Να διασφαλιστούν πλήρως τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

β) Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την απορρύπανση της περιοχής και για την προστασία της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων.

γ) Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η τήρησή τους να ελέγχεται συστηματικά από τους αρμόδιους φορείς του κράτους που πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.

δ) Να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι της Δυτικής Αττικής είναι ώρα να παλέψουμε για την προστασία της ζωής και της υγείας μας, για το μέλλον των παιδιών μας, που δεν μπορούν άλλο να θυσιάζονται στον βωμό των κερδών των λίγων.

 

 

ΑΘΗΝΑ 7/6/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ομιλία του Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή & μέλους της ΚΕ ΚΚΕ: «ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»: ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Στη συζήτηση σχετικά με την «έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Η έκθεση χαρακτηρίζει “στρατηγικό εταίρο” την Τουρκία και αναγνωρίζει “τα συμφέροντα και τους στόχους της” στον ανταγωνισμό με την ελληνική αστική τάξη για την γεωστρατηγική αναβάθμισή τους.

Η έκθεση καλεί το τουρκικό κράτος να διευθετήσει τις βλέψεις τού μέσα από «διάλογο και διπλωματία» όπου θα τεθεί το Αιγαίο και η Κυπριακή ΑΟΖ ως “κυρίως πιάτο” για συνεκμετάλλευση, που υποστηρίζουν ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ. Το ευρωατλαντικό μπλοκ με το οποίο εναρμονίζεται η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας μεγάλες ευθύνες, ενθαρρύνει τις τουρκικές υπερπτήσεις, παραβιάσεις, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών κάνοντας, όπως η Κομισιόν σε δηλώσεις τής, επικίνδυνη διάκριση σε “κατοικημένα” και μη.

Στο δε Κυπριακό η μετατροπή του προκλητικού ισχυρισμού περί “ανεπίλυτης σύγκρουσης” σε “ανεπίλυτο πρόβλημα”,  αποσιωπά σε κάθε περίπτωση την 48χρονη τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, και προμηνύει οδυνηρούς συμβιβασμούς διχοτομικών “λύσεων”.

Το ΕυρωΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο αποσκοπεί στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής  πτέρυγας του ΝΑΤΟ και παζαρεύει για να κερδίσει  με το μέρος τού την Τουρκία στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Όχι μόνο δεν εγγυάται ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά οδηγεί σε επικίνδυνες εντάσεις και επώδυνες διευθετήσεις. Οι λαοί να επαγρυπνούν».

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.