ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χρήστο Στυλιανίδη, υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τις πυρκαγιές στο χωριό Σορωνή στη Ρόδο και στο Λιβαδάκι Ηλείας, και του ζήτησε να διατεθούν όλα τα αναγκαία μέσα για την κατάσβεσή τους.

 

ΑΘΗΝΑ 05/04/2022                                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ

Πίσω από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για “τέλος εποχής του ΔΝΤ”, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τη σκληρή -για το λαό- πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, τόσο από τους νόμους των μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι από τα νέα μέτρα και “μνημόνια διαρκείας” (π.χ. Σχέδιο Ανάκαμψης), που επιβάλλουν στους λαούς το κεφάλαιο και η ΕΕ. Όλα αυτά συναποτελούν τη στρατηγική που ο λαός πληρώνει με ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, ακρίβεια, εκμετάλλευση, αλλά κι εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Γι’ αυτό και τα αιτήματα για κατάργηση παλιών και νέων μέτρων, για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις, για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα χρειάζεται να ακουστούν δυνατά στην αυριανή πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

 

 

ΑΘΗΝΑ 05/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις συναντήσεις της Β. Νούλαντ με τον πρωθυπουργό & υπουργούς της κυβέρνησης

Όσο κι αν η κυβέρνηση -αρκούμενη σε ολιγόλογες ανακοινώσεις- επιχειρεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β. Νούλαντ, (γνωστής και για τη δράση της στην Ουκρανία), με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι οι συζητήσεις αφορούν την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο του “συντονισμού των επιχειρήσεων” και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία. Αυτό επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την πολύ επικίνδυνη απόφαση για την αποστολή τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών.

Το γεγονός ότι, πριν την Ελλάδα, η Β. Νούλαντ βρέθηκε στην Τουρκία, εγκαινιάζοντας τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας, ενώ ακολουθεί επίσκεψή της στην Κύπρο, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι κομίζει το “ευρωπαϊκό τουρνέ” της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά και με τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η “σιγή ιχθύος”, που τηρεί η κυβέρνηση για αυτές τις συναντήσεις, δεν θα την απαλλάξει από την υποχρέωση να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

 

ΑΘΗΝΑ 05/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.