ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ S&D GROUP, IRATXE GARCIA-PEREZ


Reading time: 11 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 29 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα έχει αύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15:45 τηλεδιάσκεψη με την Iratxe Garcia-Perez, Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθούν η τουρκική προκλητικότητα, το μεταναστευτικό ζήτημα και η επιτάχυνση της λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη, έναν σπουδαίο πολιτικό, διανοητή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένθερμο υποστηρικτή της συνεργασίας της ανανεωτικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΧΑΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ «ΑΥΡΙΟ» Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ «ΧΘΕΣ»

Είναι ώρα για αποφάσεις, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η κατάσταση με την πανδημία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, χάνει χρόνο και παραπέμπει συνεχώς για «αύριο» ό,τι έπρεπε να έχει γίνει «χθες».

Είχα ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη του ΕΣΥ, την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των σχολείων.

Αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση, αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο.

Αντί να προτάξει με σχέδιο τον περιορισμό της διασποράς, επιλέγει να παρέμβει εκ των υστέρων, μόνο με μέτρα περιοριστικά που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση το νέο σχέδιο που όπως μας είπε «θα ανακοινώσει» η Κυβέρνηση, πρέπει να προβλέπει την ουσιαστική οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων και των αγροτών και την εξασφάλιση ρευστότητας για να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και πρώτα οι μικρομεσαίες.

ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ! ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

Σε παραλήρημα ο Αυγενάκης! Σε αδιέξοδο ο Αθλητισμός με την ανοχή Μητσοτάκη!

Αφήσαμε να περάσει η Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, για να απαντήσουμε στο δελτίο τύπου του «γραφικού» πλέον Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που εκδόθηκε την 26η/10/2020, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Δεν τον φώτισε ο Άγιος Δημήτριος μπας και ξεφύγει από τις εμμονές του.

Στο δελτίο τύπου ομολογεί την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου μητρώου της Γ.Γ.Α. και ακόμη με ωμό τρόπο ομολογεί τη σύνδεση του μητρώου με την εκλογική διαδικασία, που επίκειται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Χαρακτηριστικά σημεία του δελτίου τύπου Αυγενάκη: «Χαοτική η κατάσταση και ένα πάρτι παρανομίας με ευθύνη των αθλητικών ομοσπονδιών» – «είτε συνένοχοι είτε βολεμένοι είναι απαράδεκτοι» – «θλιβερή κατάσταση» με κορωνίδα «ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ».

Δηλαδή από τα 5.344 σωματεία που έκαναν προεγγραφή στο μητρώο, ελέγχθηκαν 3.326 σωματεία μέχρι σήμερα, υπάρχουν 2.826 ολοκληρωμένες αιτήσεις και εγκρίνονται 91 σωματεία συνολικά σε όλες τις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες.

Αυτά τα στοιχεία αναφέρονται στον πίνακα, που έδωσε στη δημοσιότητα με το δελτίο τύπου ο Αυγενάκης και υπερηφανεύεται αντί να ντρέπεται για όλα όσα έχει δημιουργήσει με την παρουσία του και τις εμμονές του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Τα αποτελέσματα του πίνακα αποδεικνύουν την τραγική αποτυχία των δήθεν τεχνοκρατικών συστημάτων που εφάρμοσε.

Ο Αυγενάκης μίλαγε για αθλητική αναγνώριση και αθλητική δραστηριότητα, μόνο, για να χρηματοδοτηθούν τα σωματεία. Αυτά πάνε περίπατο μαζί και τα 12.000.000€! Το 60-70% των σωματείων δεν εγκρίνονται κατά τον Αυγενάκη, γιατί δεν έχουν νόμιμες συμβάσεις με προπονητές και το 89% επειδή δεν τηρούν τη διαδικασία των οικονομικών στοιχείων με τις Περιφέρειες. Το επόμενο βήμα θα είναι στοιχεία για να εισαχθούν τα σωματεία και στο χρηματιστήριο.

Με συνεχείς ανακοινώσεις ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής προειδοποίησε έγκαιρα ότι, τα όσα ζητούνται γραφειοκρατικά από τα σωματεία θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στον Αθλητισμό.

Οι προθέσεις του καταγράφονται στα χρονικά περιθώρια, που θέτει έως την 11η/12/2020 με την αναφορά στο δελτίο τύπου: «ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ».

Κατηγορεί συλλήβδην σωματεία, ενώσεις και κυρίως τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών λέγοντας «λυπούμαστε που απορρυθμίσαμε την τελειότητά σας».

Ενόψει των εκλογών των Αθλητικών Ομοσπονδιών οδήγησε και οδηγεί σε αδιέξοδο την εκλογή νέων διοικήσεων και το σπουδαιότερο καταργεί το βασικό κύτταρο του αθλητισμού που είναι το σωματείο, με χίλιες προεκτάσεις για την νεολαία που θα χάσει όλα τα προνόμια που της δίνει ο Αθλητισμός, αφού αθλητές τους θα αποκλειστούν με τα όσα αποσπασματικά έχουν ψηφιστεί.

Κάντε πράξη το «όνειρο» σας κύριε Αυγενάκη. Διορίστε τις διοικήσεις που επιθυμείτε με τους αρεστούς σας. Το δημοκρατικό έργο ναυάγησε.

Ας πάρει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΕ IRATXE GARCIA-PEREZ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ

Τηλεδιάσκεψη της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με την Iratxe Garcia-Perez, Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Α) Πανδημία

Η δεύτερη φάση της πανδημίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα τώρα χωρίς καθυστέρηση.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν θετικά στοιχεία ,κυρίως για την επιδότηση των test, αλλά δεν αρκούν. Η πατέντα του εμβολίου να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό.

Η Ευρώπη οφείλει να εγκαταλείψει οριστικά την προσήλωση σε “δημοσιονομικά μεγέθη” και ” σύμφωνα σταθερότητας” και να διαθέσει άμεσα πόρους:

Για την στήριξη των συστημάτων Υγείας.

Για αξιοπρεπείς αμοιβές στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας και τους άνεργους.

Για τη ρευστότητα, ώστε να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις.

Η προστασία την ανθρώπινης ζωής είναι το πρώτο μας μέλημα.

Β) Μεταναστευτικό

Είναι αναγκαία η Αναθεώρηση του Κανονισμού «Δουβλίνο» και η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Η πρόταση της Ε.Ε. που κατατέθηκε πρόσφατα, κάνει μόνο δειλά βήματα, δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πρέπει να γίνει.

Εμείς οι Σοσιαλιστές να εντείνουμε την πίεση ώστε:

Να μπορεί να εξετάζεται η διαδικασία χορήγησης ασύλου και από τις άλλες χώρες, όχι μόνο από τα κράτη της «πρώτης εισόδου» (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία).

Να επιμερισθούν υποχρεωτικά οι αιτούντες άσυλο σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Με σύστημα που θα ξεκινά από την πρώτη μέρα που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως έχει προτείνει και η ομάδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με έκτακτο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά μας, που έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών, αλλά και εφαρμογή του προγράμματος των “ανθρωπιστικών διαδρομών”.

• Η Μόρια δεν υπάρχει πιά αλλά η ανθρωπιστική κρίση στα νησιά συνεχίζεται. Τώρα προστέθηκε και η υγειονομική. Σήμερα ο πληθυσμός των αιτούντων άσυλο στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρόλο που μειώθηκαν το τελευταίο διάστημα οι ροές, είναι μεγαλύτερος από αυτόν του Ιουλίου του 2019, όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση.

Η πολιτική της δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Όσοι παίρνουν άσυλο πετιούνται στο δρόμο χωρίς υποστήριξη. Το πρόβλημα μεταφέρεται και στην ενδοχώρα. Από το 2016 μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει χρηματοδοτήσει και δεν έχει υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα ένταξης.

• Η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, απέτυχε. Δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Παραδόθηκαν τα κλειδιά του Μεταναστευτικού- προσφυγικού στον Ερντογάν. Του δόθηκε η δυνατότητα να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γ) Σχέσεις ΕΕ, Τουρκίας

– Η Τουρκία πλέον είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής. Απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια.

Έχει επιλέξει μια νέο-οθωμανική στρατηγική.

Επιδιώκει την αναθεώρηση των συνθηκών.

Παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο.

Παρουσιάζεται ως περιφερειακή δύναμη που θέλει να διαπραγματεύεται με τους δικούς της όρους με την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Παριστάνει τον προστάτη των Μουσουλμάνων.

Στην πραγματικότητα καλλιεργεί τον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Όλα αυτά που έχουμε επιλέξει να απορρίψουμε με τον δικό μας Ευρωπαϊκό πολιτισμό, τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε. Δεν πολεμούμε το Ισλάμ υπερασπιζόμαστε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις αξίες μας.

Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Μακρόν και τη Γαλλία στις επιθέσεις που δέχονται.

Η Ευρώπη οφείλει να κατανοήσει αυτή την αλλαγή και να επιδιώξει εγκαίρως μια νέα συμφωνία, μια νέα σχέση της ΕΕ με την Τουρκία που δεν θα περιλαμβάνει μόνο οφέλη αλλά και δεσμεύσεις.

Είναι σημαντική η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς την Ελλάδα, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι δεν είναι μια διμερής διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία ή της Κύπρου με την Τουρκία, αλλά μια στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στην Ευρώπη, που απαιτεί μια νέα συμφωνία, μια νέα σχέση της Ε.Ε. με την Τουρκία.

– Η ανοχή προς την Τουρκία την αποθρασύνει, οδηγεί σε νέες εντάσεις,. Και αυτό θα το βρούμε όλοι μπροστά μας. Όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για τη συνολική στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.

– Είναι ιδιαίτερα θετική η ψήφιση της τροπολογίας για το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο.

Θέλω να σε ευχαριστήσω και προσωπικά γιατί το S&D διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο.

Να συνεχίσουμε την πίεση ώστε το εμπάργκο των όπλων προς την Τουρκία, να γίνει άμεσα και απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δ) Ταμείο Ανάκαμψης – Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

– Επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά με πίεση για να υιοθετηθούν οι κανόνες του κράτους δικαίου και να αναγκαστούν Ουγγαρία-Πολωνία να υποχωρήσουν.

– Είναι σημαντικός ο ρόλος των σοσιαλιστών- στις κατευθύνσεις των πόρων . Θέλουμε δημόσιες επενδύσεις πρώτα από όλα για συστήματα υγείας -συστήματα παιδείας- πολιτική προστασία και επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό (επαγγελματική Κατάρτιση-ένταξη ανέργων).

– Κρίσιμο επίσης είναι να αυξηθούν οι πόροι του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ώστε να αυξηθούν οι παρεμβάσεις για αναπτυξιακή πολιτική, στήριξη των αγροτών και δημιουργία θέσεων εργασίας.

– Θέλουμε μια συμφωνία ενάντια στη λιτότητα, ιδιαίτερα για τη στήριξη των χωρών που πλήττονται βάναυσα σήμερα αλλά και υπέστησαν τη δοκιμασία της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Iratxe Garcia-Perez τόνισε ότι για τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ κράτους δικαίου και ανάκαμψης και ότι το νέο πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η ευκαιρία να αποφύγει η Ευρώπη ένα νέο γύρο λιτότητας. Σημείωσε την ανάγκη να κατευθυνθούν πόροι για επενδύσεις στην ψηφιοποίηση, στην κλιματική αλλαγή, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τη δημόσια υγεία και εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα σε ο,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ανέφερε εμφατικά ότι συμφωνεί 100% με τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις της κ. Γεννηματά και υπερθεμάτισε για την ανάγκη να βελτιωθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πεδία της μετεγκατάστασης και του συστήματος εξέτασης ασύλου.

Τέλος, μετέφερε την πλήρη στήριξη των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπενθυμίζοντας τις καταγγελίες τους ενάντια στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, την πεποίθηση ότι πρέπει να μετριαστεί η ένταση και τόνισε ότι οι αξίες της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτες και ότι με τις ενέργειές του ο Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.10.2020

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση αφήνει για “αύριο” αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει “χθες”

Η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Και η κυβέρνηση έχει δυστυχώς χάσει τον έλεγχο. Συνεχίζει να χάνει χρόνο και να αναβάλλει τις αποφάσεις για αύριο, ενώ έπρεπε να τις έχει λάβει χθες. Όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής και η ίδια προσωπικά είχαν ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη του ΕΣΥ και την αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς και των σχολείων. Όμως, αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση, αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο. Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να προτάξει με σχέδιο τον περιορισμό της διασποράς του ιού, επιλέγει να παρέμβει εκ των υστέρων, μόνο με περιοριστικά μέτρα που έχουν κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Τα μέτρα που επείγουν είναι η ουσιαστική οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων και των αγροτών, την εξασφάλιση ρευστότητας για να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις, με προτεραιότητα στις μικρομεσαίες.” Περισσότερα ΕΔΩ

Μαζί στις μεγάλες προκλήσεις Κίνημα Αλλαγής και Σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την εποικοδομητική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε η σημερινή τηλεδιάσκεψη της Προέδρου του Κινήματος με την Iratxe Garcia Perez. Μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα εξής:

  •  Για την πανδημία τόνισε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα τώρα, δίχως άλλη καθυστέρηση. Οι εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιδότηση των test δεν αρκούν. Η πατέντα του εμβολίου πρέπει να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό. Η Ευρώπη οφείλει να εγκαταλείψει οριστικά την προσήλωση σε “δημοσιονομικά μεγέθη” και “σύμφωνα σταθερότητας” και να διαθέσει άμεσα πόρους: για την στήριξη των συστημάτων υγείας, για αξιοπρεπείς αμοιβές στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας και τους άνεργους και για τη ρευστότητα, ώστε να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις.
  • Για το μεταναστευτικό, στο οποίο ταυτίστηκαν οι απόψεις των δύο ομιλητριών, επισήμανε πως είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης όλων των Ευρωπαϊκών χωρών. Η πρόταση της Ε.Ε. κάνει μόνο δειλά βήματα. Οι Σοσιαλιστές πρέπει να εντείνουν την πίεση, ώστε να μπορεί να εξετάζεται η διαδικασία χορήγησης ασύλου και από τις άλλες χώρες κι όχι μόνο από τα κράτη της «πρώτης εισόδου». Αλλά και να επιμερισθούν υποχρεωτικά οι αιτούντες άσυλο σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, με έκτακτο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά μας που έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών.
  • Για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ υπογράμμισε πως η Τουρκία πλέον είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής. Απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια, διότι έχει επιλέξει μια νέο-οθωμανική στρατηγική. Επιδιώκει την αναθεώρηση των συνθηκών και παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο. Καλλιεργεί τον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία. Όμως, εμείς δεν πολεμούμε το Ισλάμ. Υπερασπιζόμαστε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις αξίες μας. Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Μακρόν και τη Γαλλία στις επιθέσεις που δέχονται. Η Ευρώπη οφείλει να επιδιώξει εγκαίρως μια νέα συμφωνία και σχέση της ΕΕ με την Τουρκία που δεν θα περιλαμβάνει μόνο οφέλη, αλλά και δεσμεύσεις. Είναι ιδιαίτερα θετική η ψήφιση της τροπολογίας για το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο.
  • Για το Ταμείο Ανάκαμψης ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά με πίεση για να υιοθετηθούν οι κανόνες του κράτους δικαίου και να αναγκαστούν Ουγγαρία-Πολωνία να υποχωρήσουν. Πρόσθεσε πως είναι σημαντικός ο ρόλος των σοσιαλιστών στις κατευθύνσεις των πόρων, διότι θέλουμε δημόσιες επενδύσεις για συστήματα υγείας και παιδείας, για πολιτική προστασία και επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό. Κρίσιμο επίσης είναι να αυξηθούν οι πόροι του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ώστε να αυξηθούν οι παρεμβάσεις για αναπτυξιακή πολιτική, στήριξη των αγροτών και δημιουργία θέσεων εργασίας. Περισσότερα ΕΔΩ

Ο κ. Αυγενάκης καταργεί τα αθλητικά σωματεία αγκαζέ με τους ‘αρεστούς’ του

Οι παρεμβάσεις στο χώρο του αθλητισμού από τον αρμόδιο υφυπουργό συνεχίζονται και το Κίνημα Αλλαγής καλεί, επιτέλους, τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 26/10, ο κ. Αυγενάκης ομολογεί κυνικά τη σύνδεση του μητρώου με την εκλογική διαδικασία στις αθλητικές ομοσπονδίες. Ομολογεί ότι από τα 5.344 σωματεία που έκαναν προεγγραφή στο μητρώο ελέγχθηκαν 3.326 σωματεία, υπάρχουν 2.826 ολοκληρωμένες αιτήσεις και εγκρίνονται 91 σωματεία συνολικά σε όλες τις ολυμπιακές ομοσπονδίες. Κι όμως, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπερηφανεύεται αντί να ντρέπεται, ενώ τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν την τραγική αποτυχία των δήθεν τεχνοκρατικών συστημάτων που εφάρμοσε. Συμπέρασμα: ενόψει των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών, ο υφυπουργός οδηγεί σε αδιέξοδο την εκλογή νέων διοικήσεων και καταργεί το βασικό κύτταρο του αθλητισμού που είναι το σωματείο, αφού αποκλειστικός του στόχος είναι να διορίσει τις διοικήσεις που επιθυμεί, με τους αρεστούς και όχι τους “άριστους”! Περισσότερα ΕΔΩ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.