Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μ. Βορίδη με Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή τομέα με τη συμμετοχή του Μ. Χνάρη


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, τον Γενικό Γραμματέα Κωστή Μπαγινέτα, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή τομέα της χώρας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα της Κρήτης Μανόλης Χνάρης.

Αντικείμενο της σύσκεψης η επιτάχυνση των ενεργειών για την υλοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες της χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εκκρεμότητες και στα τεχνικά θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης, την αγροτική οδοποιία, το πρόγραμμα LEADER καθώς και στα υπόλοιπα μέτρα που εκτελούνται σε περιφερειακό επίπεδο.

Η Κρήτη βρίσκεται στις κορυφαίες περιφέρειες όσον αφορά τις υπερδεσμεύσεις για ολόκληρο το τρέχον Πρόγραμμα (στο 110% του αρχικού προϋπολογισμού), αλλά και διαχρονικά όσον αφορά τις εντάξεις και τους εκχωρημένους πόρους.

Στην παρέμβασή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την μέχρι τώρα συνεργασία, υπογράμμισε την ανάγκη να εξευρεθούν πόροι για να καλυφθούν οι 185 επιλαχόντες του μέτρου που αφορά τα σχέδια βελτίωσης, τα 10 επιλαχόντα ιδιωτικά έργα του ΑΚΟΜΜ και τα 7 δημόσιου χαρακτήρα έργα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, τα οποία είχαν αξιολογηθεί θετικά, αλλά δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πόρων.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.