Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 15 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Περιφέρεια Κρήτης και Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών (ΠΣΚ)για την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση και των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης.

Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ του ΠΣΚ με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη.

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης έγινε διαδυκτιακά η συνεδρίαση του Δ.Σ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών ,υπό την προεδρία του Μανόλη Κουγιουμουτζή και με τη συμμετοχή των μελών του ανά την υφήλιο.

Αντικείμενο της συνεδρίασης υπήρξε η προετοιμασία της διπλής, για την Κρήτη επετείου που σηματοδοτεί το έτος 2021, που είναι

τά 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης.

Με αφορμή τις διοργανώσεις και με δεδομένη την καλή συνεργασία Περιφέρειας και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στην διαδικτυακή συνεδρίαση προσεκλήθη και συμμετείχε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης, αρμόδιος για τα θέματα Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ. Φασουλάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, μετέφερε στον Πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, και έδωσε στους παριστάμενους την εικόνα της τρέχουσας επικαιρότητας στην Μεγαλόνησο, ενημερώνοντας τους και για τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Κρήτης στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των πρόσφατων πλημμυρικών καταστροφών που αντιμετώπισε η Κρήτη.

Στην διαδικτυακή αυτή συνεδρίαση ο κ Φασουλάκης αφού επισήμανε την σημαντικότητα των εκδηλώσεων και την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών ,συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των εορτασμών της διπλής επετείου.Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού των αρμόδιων φορέων, για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων, οι οποίες αφενός θα αποδώσουν τον δέοντα σεβασμό στις δύο εξέχουσες επετείους και αφετέρου θα σηματοδοτήσουν την ενότητα και την ομοψυχία των Κρητών όπου γης.

Ειδικότερα, κατά την συνεδρίαση ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλιου Κρητών ( ΠΣΚ ) Μανόλης Κουγιουμουτζής εξήρε την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΠΣΚ σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος,ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη υπεύθυνο για θέματα Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού.

Στην συνεδρίαση συμφωνήθηκε -όπως δήλωσε ο κ Κουγιουμουτζής ,η άριστη αυτή συνεργασία να συνεχιστεί και να ενισχυθεί το 2021 που θα ακολουθήσει με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε σειρά ανά τον κόσμο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους και των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης. Μάλιστα, όπως πρόσθεσαν, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου, Μανόλης Κουγιουμουτζής και Σταύρος Περδίκης ,”οι διάφορες επετειακές και εορταστικές εκδηλώσεις θα οργανωθούν από τις κατά τόπους Ομοσπονδίες μέλη του ΠΣΚ και το πρόγραμμα αυτών θα ανακοινωθεί πριν το τέλος του έτους.”

Συγκεκριμένα στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών:Μαρια Βαμβάκη, Μαρία Στρατουδάκη ,Γιαννης Δατσέρης, Σταύρος Αντωνακάκης από την Παγκρητική ομοσπονδία -Ένωση Αμερικής, ο Γιάννης Νικολακάκης, Ευα Γκότση-Γαγανη, Νικος Μαρκογιαννακης από την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, και από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης συμμετείχαν ο Μανόλης Κουγιουμουτζής, Σταύρος Περδίκης ,Δρ Αργυρή Παρασύρη ,Αλεξάνδρα Σαριδάκη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.