Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης για τα έτη 2020-2022»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Τηλεδιάσκεψη για την παρακολούθηση του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση των Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης για τα έτη 2020-2022», πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και την συμμετοχή των:  Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη, των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας ΠΕ Ηρακλείου Δημήτρη Βιδάκη, ΠΕ Χανίων Δημήτρη Νικολακάκη, ΠΕ Ρεθύμνου, Μαρία Καββάλου, ΠΕ Λασιθίου Μαρίας Μωϋσάκη και του  Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και Συντονιστής του έργου Αντώνη Παπαδάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν την καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, τις δειγματοληψίες και τις ψεκαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έργου. Διατυπώθηκαν προτάσεις σχετικά με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και την αξιοποίηση των διαθέσιμων εντομολογικών και επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν συλλεχθεί έως σήμερα για το συνεχή επανασχεδιασμό του έργου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου αναφορικά με την αγωγή υγείας στα σχολεία, τη δημιουργία νέων διαφημιστικών φυλλαδίων και τηλεοπτικών σποτ, την ενημέρωση των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, των πολιτών για την αντιμετώπιση των κινδύνων που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία η παρουσία λοιμογόνων παραγόντων μεταδιδόμενων μέσω κουνουπιών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την Εταιρεία «Οικοανάπτυξη», ανάδοχο του Έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σπύρος Μουρελάτος και ο Υπεύθυνος της εταιρείας για την υλοποίηση του Έργου, Γιώργος Βλάχος. Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συμμετείχε ο Καθηγητής Γιάννης Βόντας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.