Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης για τα έτη 2020-2022»


0
(0)

Τηλεδιάσκεψη για την παρακολούθηση του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση των Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης για τα έτη 2020-2022», πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και την συμμετοχή των:  Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη, των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας ΠΕ Ηρακλείου Δημήτρη Βιδάκη, ΠΕ Χανίων Δημήτρη Νικολακάκη, ΠΕ Ρεθύμνου, Μαρία Καββάλου, ΠΕ Λασιθίου Μαρίας Μωϋσάκη και του  Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και Συντονιστής του έργου Αντώνη Παπαδάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν την καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, τις δειγματοληψίες και τις ψεκαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έργου. Διατυπώθηκαν προτάσεις σχετικά με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και την αξιοποίηση των διαθέσιμων εντομολογικών και επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν συλλεχθεί έως σήμερα για το συνεχή επανασχεδιασμό του έργου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου αναφορικά με την αγωγή υγείας στα σχολεία, τη δημιουργία νέων διαφημιστικών φυλλαδίων και τηλεοπτικών σποτ, την ενημέρωση των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, των πολιτών για την αντιμετώπιση των κινδύνων που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία η παρουσία λοιμογόνων παραγόντων μεταδιδόμενων μέσω κουνουπιών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την Εταιρεία «Οικοανάπτυξη», ανάδοχο του Έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σπύρος Μουρελάτος και ο Υπεύθυνος της εταιρείας για την υλοποίηση του Έργου, Γιώργος Βλάχος. Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συμμετείχε ο Καθηγητής Γιάννης Βόντας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *