Τηλεδιάσκεψη Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό για νέο ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αύξηση των πόρων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης εισηγήθηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με την συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών και αρμόδιων Υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), καθώς και οι ανθρώπινοι πόροι και τα θέματα στελέχωσης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εισηγήθηκε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (2021 -2025), τονίζοντας πως θα πρέπει ν’ αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος για να μπορούν να υλοποιήσουν ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόγραμμα οι Περιφέρειες. Παράλληλα ζήτησε να διατεθούν ξεχωριστά πόροι για τις φυσικές καταστροφές, να δοθούν οι πόροι που αντιστοιχούν σε αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση και να ενισχυθούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ).

 

Περιφέρεια Κρήτης
Γραφείο Τύπου

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.