Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 24 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ και συγκεκριμένα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Άρη Παπαδογιάννη, τον Δ/ντη κ. Γιώργο Αγαπάκη και τον μελετητή του τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος κ. Αντώνη Φραντζεσκάκη είχε (22/9) ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, προκειμένου να  εξεταστούν από κοινού οι προτάσεις του Δ.Σ για τον Β.Ο.Α.Κ και να δοθούν απαντήσεις για τα υπό εκτέλεση έργα.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο  Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, οι πλειονότητα των προτεινόμενων έργων και παρεμβάσεων έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα :Οι “service roads” (δρόμοι βοηθείας) που προβλεπόταν να γίνουν από τον 2ο νεκροταφείο, προς το πρατήριο της ΕΚΟ, ουσιαστικά ακυρώνονται.

Επίσης έχουν προβλεφθεί αλλαγές στην καινούργια είσοδο του Αγίου Νικολάου – μέσω σύνδεσης στην λογική της “τρομπέτας”,σύμφωνα με την τεχνική ορολογία – όπου ο σημερινός κόμβος στα φανάρια, μετατρέπεται σε round about για την τοπική κυκλοφορία.

Ο ημι-κόμβος στα Λακώνια (θέση Ανυφαντή), σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, εκτός από την εξυπηρέτηση του ρεύματος Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο (είσοδος – έξοδος), εξυπηρετεί πλέον την έξοδο από τα Λακώνια προς τον Άγιο Νικόλαο. Εν προκειμένω από τις τέσσερις κινήσεις που προβλέπονται σ΄ ένα τέτοιο κόμβο, γίνονται οι τρεις, ενώ δεν θα υπάρξει δυνατότητα εισόδου από τον εθνικό προς τα Λακώνια,που θα γίνεται από τον προηγούμενο υπό διαμόρφωση κόμβο των Λιμνών.

Το σημείο αυτό, χαρακτηρίζεται κομβικό, δεδομένου ότι η υλοποίηση του έργου (Νεάπολη – Λίμνες και Λίμνες – Άγιος Νικόλαος) δίνει την δυνατότητα ώστε να χρησιμοποιηθεί ο παλιός εθνικός δρόμος στα αντίστοιχα τμήματα.

Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη, τέθηκε το θέμα για την αλλαγή της θέσης του κόμβου στην Νεάπολη.

Όπως διαφάνηκε  από τις απαντήσεις των μελετητών αναφορικά , με την διαδικασία τροποποίησης του σημερινού κόμβου – που θεωρείται ημιτελής αφού ουσιαστικά λείπει το ένα ρεύμα και λόγω του σχεδίου πόλης νότια της εθνικής οδού αλλά και των κατασκευών την βόρεια πλευρά, όπου δεν δύναται να υπάρξουν πρόσθετες απαλλοτριώσεις – η μετακίνηση του από την θέση που είναι σήμερα κρίνεται υποχρεωτική.

Ο κ. Ζερβός ζήτησε από τους μελετητές να εξετάσουν την μετακίνηση του κόμβου, δυτικότερα και συγκεκριμένα στην πλευρά της Βουλισμένης, όπου φανερώνεται να υπάρχει καλύτερη δυνατότητα διάχυσης της κυκλοφορίας από τον Β.Ο.Α.Κ στην πόλη.

Τέλος επανέφερε το θέμα της σύνδεσης της Αμμούδας με τον παραποτάμιο δρόμο, ώστε να υπάρξει άλλη μία διαδρομή εκτόνωσης της κυκλοφορίας στην περιοχή του Σταυρού από την πλευρά του δρόμου.

Να σημειώσουμε ότι στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γ. Στεφανάκης και η Δ/ντρια Μελετών κ. Μ. Πρατσινάκη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.