Τηλέφωνα απάτης και στην Ιεράπετρα από «τεχνικούς» της Μicrosoft που ζητούν κωδικούς και τραπεζικούς λογαριασμούς

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Μια καλοστημένη και πολύ επικίνδυνη περίπτωση τηλεφωνικής απάτης, έκανε την εμφάνισή της και στην Ιεράπετρα με υποτιθέμενους τεχνικούς της Μicrosoft να καλούν πολίτες και να προσπαθούν να τους αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία.

Ανάλογα περιστατικά, έχουν καταγραφεί πάρα πολλά σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως οι επιτήδοιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την Κρήτη.

Πλέον η απάτη έφτασε και στην Ιεράπετρα, όπως μας περιέγραψε αναγνώστης του radiolasithi.gr.

Το πρωί της Τρίτης, το τηλέφωνό του χτύπησε και στην άλλη άκρη ήταν ένας άνδρας καλώντας από την Γερμανία (με κωδικό 0049) που μιλούσε αγγλικά, με σπαστή προφορά, ανέφερε πως είναι τεχνικός της Microsoft και πως έχει εντοπίσει κάποια προβλήματα στον υπολογιστή που οφείλονται σε κάποιο χάκερ, και ξεκίνησε να δίνει οδηγίες για το πως αυτά θα λυθούν.

Με πολύ αναλυτικό τρόπο, προσπάθησε να οδηγήσει στην εκτέλεση εντολών, και εγκατάσταση προγράμματος που θα δίνει πρόσβαση στον υπολογιστή του. Ο αναγνώστης μας ξέροντας απ΄ την αρχή, τι συνέβαινε δεν εκτελούσε τις εντολές και σταμάτησε την επικοινωνία, με τον υποτιθέμενο τεχνικό να επιμένει να «βοηθήσει», παίρνοντας ξανά και ξανά τηλέφωνα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος του ψαρέματος (phising) είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιούν χάκερ, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν τον έλεγχο του υπολογιστή, κωδικούς ebanking τραπεζικούς λογαριασμούς, και ότι μπορούν να βρουν ώστε να εκβιάσουν τον χρήστη ζητώντας στη συνέχεια χρήματα.

Από τη microsoft έχει δοθεί η παρακάτω σελίδα, όπου μπορείτε να καταγγείλετα τα τηλέφωνα που σας καλούν https://www.microsoft.com/en-us/concern/scam 

Στοιχεία επικοινωνίας με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

Μέσω e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.