Τηγανόψωμο, με σπιτική ζύμη, για μικρούς και μεγάλους


0
(0)

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα σνακ που θα σας βγάλει λίγο πιο έξω από τα συνηθισμένα; Σίγουρα η υγιεινή διατροφή είναι κάτι που πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά, αλλά ποιος είπε ότι δεν πρέπει να ξεφύγουμε και λίγο; Αυτή εδώ η συνταγή για τηγανόψωμο, είναι ό,τι “χρειάζονται” μικροί και μεγάλοι για τέτοια “παραστρατήματα”. Οικονομική, απολαυστική και κατάλληλη και για τα παιδιά του ολοήμερου που μας ζητούν συνέχεια κάτι νόστιμο άλλα και χορταστικό. Αν δεν σας πειράζει να ζυμώσετε και λίγο, δοκιμάστε αυτό το τηγανόψωμο και θα με θυμηθείτε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι Νο2
  • 1 φακελάκι μάγια
  • ¼ φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά σε ένα μπωλάκι βάζουμε την μαγιά με λίγο νεράκι, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αφρίσει.

Έπειτα σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα την μάγια. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

Αμέσως μετά, αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε 2-3 φορές και κόβουμε 8-10 κομματάκια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν.

Αυτό ήταν, τα τηγανόψωμά μας είναι έτοιμα! Τα απολαμβάνουμε αμέσως ή τα αποθηκεύουμε για την επόμενη ήμερα.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για το τηγανόψωμο

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγη ρίγανη και πιπέρι.
  • Καλό θα ήταν όταν βγάλουμε τα πιτάκια από το τηγάνι, να τα βάλουμε σε λίγο χαρτί για να απορροφηθεί το έξτρα λάδι.

πηγη:supersyntages.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *