ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Υλικά:

2 ποτήρια χλιαρό νερό, ½ ρακοπότηρο ρακή, ½ ρακοπότηρο λάδι, χυμός από ½ λεμόνι, λίγο αλάτι, μαγιά 40 – 50 γρ., 4 – 5 ποτήρια αλεύρι.

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε τα υλικά μας, έτσι, ώστε να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και έπειτα κάνουμε μπάλες τις οποίες τις πιέζουμε με το χέρι μας να γίνουν πλακωτές όπως ένα πιατάκι του καφέ σε μέγεθος. Αφήνουμε λίγο να ανέβουν και έπειτα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Όταν γίνουν χρυσόξανθες, τις βγάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικη ζάχαρη…η με μελι …η με πετιμεζι …και παντα απο πανω κανελα!!!Τρώγονται ζεστές.

Συνταγών-γευσιγνωσία

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.