ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ


0
(0)

Υλικά:

2 ποτήρια χλιαρό νερό, ½ ρακοπότηρο ρακή, ½ ρακοπότηρο λάδι, χυμός από ½ λεμόνι, λίγο αλάτι, μαγιά 40 – 50 γρ., 4 – 5 ποτήρια αλεύρι.

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε τα υλικά μας, έτσι, ώστε να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και έπειτα κάνουμε μπάλες τις οποίες τις πιέζουμε με το χέρι μας να γίνουν πλακωτές όπως ένα πιατάκι του καφέ σε μέγεθος. Αφήνουμε λίγο να ανέβουν και έπειτα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Όταν γίνουν χρυσόξανθες, τις βγάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικη ζάχαρη…η με μελι …η με πετιμεζι …και παντα απο πανω κανελα!!!Τρώγονται ζεστές.

Συνταγών-γευσιγνωσία

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *