Τζούφη στον realfm 97,8 για άνοιγμα σχολείων: Υπάρχουν σημαντικότατες ανεπάρκειες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

“Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι για να προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε. Το είχαμε επισημάνει ήδη από το καλοκαίρι με επίσημο τρόπο. Μιλήσαμε για συζήτηση για το ασφαλέστερο άνοιγμα των σχολείων, διαβλέπαμε ότι θα είχαμε θέμα πανδημίας, ίσως να ήρθε νωρίτερα βέβαια από ότι περιμέναμε” ανέφερε μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

“Βεβαίως όπως παντού στον κόσμο θα έπρεπε τα σχολεία να ανοίξουν, όμως ο ασφαλέστερος τρόπος, πέραν της χρήσης της μάσκας, ήταν το θέμα της αραίωσης των μαθητών και των αποστάσεων με το “σπάσιμο” των τάξεων και βεβαίως του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας και μεταβολών που θα μπορούσαν να γίνουν στα σχολικά συγκροτήματα ώστε να πληρούνται οι τρεις προϋποθέσεις που λέμε, η μάσκα, η απόσταση και τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Θεωρούμε ότι υπήρξαν σημαντικότατες ανεπάρκειες, βλέπουμε ότι τώρα την τελευταία στιγμή γίνονται διαδικασίες για την πρόσληψη καθαριστριών. Βλέπουμε από τα νούμερα που έχουμε ότι είναι πολύ λιγότερες των αναγκών. Ήδη στον Δήμο Αθηναίων, μιλάμε για 264 καθαρίστριες υπεύθυνες για 400 σχολεία. Αυτό που απαιτείται δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες” σημείωσε.

Σχετικά με τις βάσεις ανέφερε ότι “εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένα θέμα με την επάρκεια των παιδιών να παρακολουθήσουν τις πανεπιστημιακές σπουδές. Πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αναδιαρθρώσουμε όλη την ιστορία του Λυκείου”.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.