Τεράστιο, σπάνιο ροζ σαλάχι


0
(0)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ροζ σαλάχι εντοπίστηκε κοντά στις αυστραλιανές ακτές. Πρόκειται για ένα αρσενικό ροζ σαλάχι μήκους τριών μέτρων και είναι το μόνο του είδους του που έχει εντοπιστεί ποτέ. Το συγκεκριμένο είδος σαλαχιού αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2015.

Οι επιστήμονες το ονομάζουν αλλιώς και σαλάχι «επιθεωρητής Κλουζό», μια ονομασία που έχει προέλθει από την ταινία Ροζ Πάνθηρας, θέλοντας να τιμήσουν το ξεχωριστό χρώμα του. Το ροζ χρώμα του σαλαχιού είναι πιθανόν αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης παρόμοιας με τον αλμπινισμό, πιστεύουν οι ειδικοί.

Perierga.gr - Τεράστιο, σπάνιο ροζ σαλάχι

Το σπάνιο ροζ σαλάχι, που ζυγίζει δυο τόνους, παρακολουθείται από το Project Manta, μια αυστραλιανή οργάνωση, η οποία προσπαθεί να κατανοήσει πού οφείλεται το παράξενο χρώμα του.

Ένας από τους επικεφαλής της ομάδας Project Manta ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει το ροζ χρώμα του οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη που προκαλεί την έκκριση ροζ μελανίνης, φαινόμενο το οποίο ονομάζεται ερυθρισμός. Σε ορισμένα ζώα, μπορεί να δημιουργήσει μια ασυνήθιστη κοκκινωπή απόχρωση, αλλά μπορεί επίσης να δώσει και ροζ χρώμα στο δέρμα του ζώου.

Πηγη:perierga.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *