Τελικό Διαδικτυακό Συνέδριο των εταίρων του Ευρωπαϊκού έργου ROAD CSR για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

Τελευταία ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Το Περιφερειακό Υπουργείο Παιδείας και Απασχόλησης της Κυβέρνησης της Extremadura (Ισπανός εταίρος) διοργάνωσε διαδικτυακά το Τελικό Συνέδριο και την 8η Τεχνική Συνάντηση του  Ευρωπαϊκού Έργου Interreg Europe με τίτλο «Road-CSR: A Roadmap for Integrating Corporate Social Responsibility into EU Member States and Business Practices – «Οδικός χάρτης για την ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και στις Επιχειρηματικές Πρακτικές».

Εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης, στο έργο συμμετέχουν επιπλέον έξι (6) εταίροι με συντονίστρια την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου (Κύπρος). Σους εταίρους περιλαμβάνονται το Περιφερειακό Υπουργείο Παιδείας και Απασχόλησης της Κυβέρνησης της Extremadura (Ισπανία), το NTNU Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Νορβηγία), το E-institute (Σλοβενία), η Αναπτυξιακή Νότιας Βοημίας για την Υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (Τσεχία), η Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων του Βένετο (Ιταλία). Στην Περιφέρεια Κρήτης, το έργο υλοποιείται από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε από τους εταίρους η πορεία υλοποίησης των επτά Σχεδίων Δράσης με στόχο την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών ώστε να εφαρμόσουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), ως μια «ολιστική προσέγγιση στη διοίκηση των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) προκειμένου αυτές να καταστούν βιώσιμες και ανταγωνιστικές». Επίσης  συζητήθηκαν τα τεχνικά θέματα και η παρακολούθηση του έργου μέχρι το τέλος του 2020 που ολοκληρώνεται.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση με την 3μελή ομάδα του έργου και παρουσίασε την υλοποίηση των δράσεων της: το Παρατηρητήριο ΕΚΕ (http://ris3.crete.gov.gr/eke/ ), το Θερινό Σχολείο ΕΚΕ που διοργανώθηκε τον περασμένο Αύγουστο (http://ris3.crete.gov.gr/dhlwsh-symmetoxhs-1o-therino-sxoleio-eke/) καθώς και το Μητρώο Μεντόρων ΕΚΕ (http://ris3.crete.gov.gr/mentoring-road-csr/) στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Περισσότερες πληροφορίες από την Oμάδα Έργου: Κατερίνα Βλασάκη (avlasaki@crete.gov.gr), Κατερίνα Ρουσάκη (krousaki@crete.gov.gr), Χρήστος Μπίλιος (cbilios@crete.gov.gr) και τους ιστοτόπους, του έργου: https://www.interregeurope.eu/road-csr/ και της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης: http://ris3.crete.gov.gr/.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.