Τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας με πολλούς… αριθμούς από Χατζημαρκάκη και Πανταζή

Τελευταία ενημέρωση 22 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις είχε χθες για το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας το οποίο κλήθηκε να συζητήσει οικονομικά κυρίως θέματα, όπως ο Ισολογισμός του 2019 και ο Προϋπολογισμός για το 2021 αλλά και αποδοχές χρηματοδοτήσεων.

Μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι η αντιδήμαρχος οικονομικών θεμάτων κ. Χατζημαρκάκη ανέφερε ότι «ο ισολογισμός έκλεισε βελτιωμένος σε σχέση με την περασμένη χρονιά με μια ζημιά των 149 χιλ ευρώ που προέκυψε από αποσβέσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων που για μεγάλο χρονικό διάστημα έμειναν ανενεργά. Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ένας εύρωστος δήμος και δε μπήκαμε καθόλου στη διαδικασία για αναχρηματοδότηση δανείων και πάγωμα οφειλών γιατί δεν θέλουμε να μεταφέρουμε χρέος στις επόμενες θητείες. Άλλωστε τα ταμειακά διαθέσιμα καλύπτουν 3 φορές τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Το ποσό του προϋπολογισμού που εγκρίναμε για την επόμενη χρονιά είναι 34 εκ. ευρώ και παραμένει η αγωνία μας να μπορέσουμε να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. 

Για το θέμα του προστίμου των 725 χιλ ευρώ για τη μεταφορά του κτιρίου Μέλινα Μερκούρη, που συζητήθηκε χτες, ανέφερε ότι ο δήμος έχει κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα άρα τα χρήματα αυτά δε μπορούν να αφαιρεθούν από το λογαριασμό του Δήμου, αναμένοντας την τελική απόφαση του δικαστηρίου που ελπίζουμε ότι θα έχει θετική έκβαση. Επίσης ψηφίστηκαν η απαλλαγή τελών από τις ευπαθείς ομάδες αλλά και οι χρηματοδοτήσεις όπως αποδοχή ποσού 470 χιλ ευρώ για τη Βελτίωση Δημοτικού γηπέδου Κάτω Χωριού, η αποδοχή 54 χιλ ευρώ για μελέτη Ενίσχυσης Δεξαμενών και Αντικατάστασης Κεντρικού αγωγού ύδρευσης πόλης Ιεράπετρας, το ποσό των 316 χιλ ευρώ για τη ανακαίνιση Γηροκομείου Ιεράπετρας, 74 χιλ ευρώ για τη μελέτη Αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού αγωγού μεταφοράς νερού. 

Ο επικεφαλής της παράταξης «μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Πανταζής αναφέρθηκε με τη σειρά του σε θέματα που έθεσε ο ίδιος, όπως ο νέος δρόμος στον αναδασμό Παχειάς Άμμου που ενώ είναι έργο που έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ σε 6 σημεία σχεδόν στη μέση του δρόμου αλλά και υπερυψωμένα φρεάτια. «Εμείς τέτοια έργα δεν τα συνυπογραφούμε. Τελειώνοντας το έργο έπρεπε να είχαν γίνει αυτές οι αποκαταστάσεις. Τώρα πρέπει να ξανασκάψουν τα συνεργεία και της ΔΕΗ και του ΤΟΕΒ». 

Για το πρόστιμο των 725 χιλ ευρώ ανέφερε ότι «η προσπάθειά μας είναι να μην πληρώσει ποτέ ο Δήμος αυτό το πρόστιμο, όμως έγινε με τρόπο που ενώ συμμετείχα στη δημοτική παράταξη δεν ενημερώθηκα ποτέ γι αυτό». Για μια ακόμη φορά επανέφερε το θέμα της ίδρυσης ΤΟΜΥ στο Δήμο ως κάτι που άμεσα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή στην εξεύρεση χώρου ένα παραπάνω τώρα που διανύουμε την εποχή του κορονοιού με τη σημαντική συμβολή της μονάδας στις υπηρεσίες υγείας των συμπολιτών. 

Τέλος ο κ. Πανταζής έκανε ειδική μνεία στις εργασίες ολοκλήρωσης του νέου γηροκομείου και στο υπερβολικά μεγάλο ποσό που μέχρι το τέλος θα δαπανηθεί για να καλύψει ανάγκες μόνο 39 ωφελούμενων συμπολιτών και μάλιστα για ένα έργο που δεν ξεκίνησε από το μηδέν αλλά με αρκετές κτιριακές εργασίες έτοιμες. Παρ΄όλ’ αυτά όπως είπε ο ίδιος θα δαπανηθούν πάνω από 2 εκ ευρώ για να υποστηριχτούν μόνο 39 οικογένειες, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε με τα χρήματα αυτά και για ένα δεύτερο δημοτικό γηροκομείο που έχει ανάγκη η περιοχή.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.