Τα 10 νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 3 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Περιορισμός στα SMS, αύξηση προστίμου, νέο όριο συναθροίσεων, αποκλεισμός δημόσιων χώρων

Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – κλείσιμο διοδίων, περιορισμό στα SMS, αύξηση προστίμου, νέο όριο συναθροίσεων, αποκλεισμός δημόσιων χώρων.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις και στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα ακόλουθα 10 μέτρα:

  1. Αύξηση προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις: Μέχρι σήμερα για άσκοπη μετακίνηση καταβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
  2. Νέο όριο συναθροίσεων κάτω των 10 ατόμων.
  3. Αποκλεισμός δημόσιων χώρων: Μετά την παραλία της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποκλείσει και όλους δημόσιους χώρους που αποτελούν δέλεαρ για βόλτα.
  4. Ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου: Οι εικόνες δεκάδων ηλικιωμένων να περιμένουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν την σύνταξή τους δημιούργησε προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να προστατευτούν.
  5. Πλαφόν έως δύο SMS στο 13033: Η αλόγιστη χρήση μηνυμάτων στο 13033 φέρνει πλαφόν στα SMS. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των πολιτών και γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμή έχει κερδίσει το στοίχημα.
  6. Διαφορετικά χρονικά περιθώρια: Άλλη μία αλλαγή που θα ανακοινωθεί θα αφορά την αλλαγή στα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στις 3 ώρες. Η απουσία των πολιτών από το σπίτι τους, εκτός αν βρίσκονται στην δουλειά τους, δεν πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες. Επιπλέον, αναζητείται λύση καθώς άλλο χρόνο θέλει ένας άνθρωπος για να πάει στο φαρμακείο, άλλο στο σούπερ μάρκετ και άλλο για να επισκεφτεί ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και θέλουν φροντίδα (βλ. ηλικιωμένους).
  7. Αύξηση της αστυνόμευσης σε λιμάνια, εθνικές οδούς και στάσεις λεωφορείων.
  8. Μετακίνηση εκτός δήμου άπαξ με βεβαίωση κατοικίας.
  9. Κλειστές λειτουργίες στις εκκλησίες σε όλης της χώρας.
  10. Κλείσιμο διοδίων: Είναι κάτι που ακούγεται μέρες και θα πάρει σάρκα και οστά. Προφανώς και θα υπάρξουν διευκρινίσεις για να μην διακοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα χωριά τους. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «θα ήταν κρίμα θα διασπαρεί ο κορωνοϊός σε περιοχές που έχουν λίγα ή καθόλου κρούσματα».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.