Τα συλλυπητήρια για τον Αντώνη Βγόντζα


0
(0)

Αποχαιρετούν τον σπουδαίο δικηγόρο και άνθρωπο

Μεγάλη είναι η θλίψη ολόκληρης της Ελλάδας για τον γνωστό νομικό Αντώνη Βγόντζα ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών έπειτα από μία μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Πλήθος κόσμου, από την κεντρική πολιτική σκηνή και όχι μόνο, σπεύδουν να συλλυπηθούν την οικογένεια του εκλιπόντος. Φυσικά όλοι τονίζουν πόσο σπουδαίος δικηγόρος, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος ήταν ο Αντώνης Βγόντζας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για το θάνατο του Αν. Βγόντζα:

«Ένας καλός φίλος και σύντροφος, ένας σπουδαίος επιστήμονας και αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Αντώνη, καλό σου ταξίδι.».

Συλλυπητήρια Λευτέρη Αυγενάκη

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο ξαφνικός θάνατος του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα.

Προσωπικότητα σεβαστή σε όλη την Κρήτη, ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας, και συνέβαλλε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Το «αντίο» του Δήμαρχου Μαλεβιζίου

Στο άγγελμα του θανάτου του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα, επί χρόνια συνεργάτη και του Δήμου Μαλεβιζίου, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό του εξαίρετου νομικού και καλού προσωπικού φίλου Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου που με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ανεπτυγμένη κοινωνική του ευαισθησία, προσέφερε τα μέγιστα στην κοινωνία μας, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε. Μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, διορατικός και πάντα πρόθυμος να προσφέρει με κάθε τρόπο, με όλες του τις δυνάμεις, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, καθώς και τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, στην οικογένεια και στους οικείους του.».

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης για τον Αντώνη Βγόντζα

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου επιστήμονα και πολιτικού άνδρα, Αντώνη Βγόντζα, στην οικογένεια και τους οικείους του.».

Ψήφισμα από το ΚΙΝΑΛ για το θάνατο του σπουδαίου δικηγόρου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, συνεδρίασε εκτάκτως μετά από πρόσκληση του Γραμματέα της Γιώργου Μπελούκα σήμερα την 29 του μήνα Μαρτίου του έτους 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00΄, μετά το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ και υποψήφιου βουλευτή Λασιθίου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενός ευπατρίδη της πολιτικής που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Αποφάσισε ομόφωνα

Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής επιτροπής Λασιθίου του Κινήματος Αλλαγής στην εξόδιο ακολουθία.
Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους και στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον σύντροφο, που διακρίθηκε για την προσήνεια, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος, την ηπιότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και την αγάπη του για το Λασίθι και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ιεράπετρα.
Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του.
Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα και να επιδοθεί στους οικείους του εκλιπόντος.
Συλλυπητήρια Μανόλη Θραψανιώτη για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα

«Με θλίψη πληροφορήθηκα στην ολομέλεια της Βουλής, την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου με έντονη παρουσία σε όλους τους αγώνες για την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας και συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του.».

Συλλυπητήρια Κεγκέρογλου για τον Aντώνη Βγόντζα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα:

«Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στη νομική επιστήμη, την πολιτική, στο Κίνημα Αλλαγής και στην Κρήτη.

Τόσο ως μάχιμος δικηγόρος, όσο και από όποια πολιτική θέση κλήθηκε να υπηρετήσει, με εμβληματικότερη τη θητεία του ως Γενικού Γραμματέα της τελευταίας Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, προασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και το δημόσιο συμφέρον.

Συμμετείχε πολύ ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα ως φοιτητής και ως δικηγόρος.

Υπήρξε ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, και σε όλο το διάστημα της ασθένειάς του ήταν παρών στα πολιτικά δρώμενα τόσο με την τακτική αρθρογραφία του, όσο και με την ενεργό συμμετοχή του στις διαδικασίες και τα όργανα της παράταξης μας, που με συνέπεια πάντα υπηρετούσε.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι φίλε Αντώνη..».

ΝΕ Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του δημοκράτη και μαχητή, κρητικού δικηγόρου και πολιτικού Αντώνη Βγόντζα.

Η απώλεια του είναι σημαντική για το νομικό κόσμο της χώρας, αλλά και για την δημοκρατική παράταξη.

Ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε τη νομική επιστήμη και την μάχιμη δικηγορία επί πολλά έτη με επιστημονική πληρότητα, επαγγελματική ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη.

Ήδη από την αρχή του επιστημονικού του βίου, ως φοιτητής, αλλά και αργότερα, ως δικηγόρος, συμμετείχε στους αγώνες του λαού ενάντια στην τυραννία, υπερασπιζόμενος την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την συμμετοχή του και την αποφασιστική συμβολή του στην υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου, απέναντι στην σκευωρία που εξύφαναν δεξιά και αριστερά κατά το «βρώμικο ’89».

Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας και στον σχεδιασμό, τη νομική θωράκιση και την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποίησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μεστό υπήρξε το συγγραφικό του έργο και σημαντική η συμβολή του στον δημόσιο διάλογο, μέσω της καθημερινής αρθρογραφίας του στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.

Η ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής συλλυπάται βαθύτατα τους οικείους του.

Ο Γραμματέας της ΝΕ

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ».

«Αντίο» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«Ο Αντώνης Βγόντζας έφυγε μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή. Με την πένα στο χέρι, γράφοντας ακατάπαυστα, αγωνιζόμενος για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Η επιλογή του, από τη νεαρή του ηλικία, ήταν να δαπανήσει τη ζωή του στη συλλογική προσπάθεια για τον Τόπο και τη Δημοκρατική Παράταξη. Μπήκε μπροστά, με προθυμία, σε όλα τα δύσκολα. Ευτυχώς πρόλαβε να κρατήσει στα χέρια του το συγγραφικό κύκνειο άσμα του, το βιβλίο του για τη Μεταπολίτευση και την κρίση. Δεν πρόλαβε όμως να εκπροσωπήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λασίθι, στη Βουλή των Ελλήνων, όπως το επιθυμούσε βαθειά και όπως του άξιζε.

Αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη τον συγκροτημένο και μαχητικό δικηγόρο, τον μελετητή του δικαίου, τον έγκυρο αναλυτή των θεσμικών προβλημάτων της χώρας, τον πάντα διαθέσιμο φίλο, τον τρυφερό άνθρωπο και εύχομαι κουράγιο στη σύζυγο, τα αδέλφια του και όλους τους δικούς του.».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.