ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤA ΑΣΤΕΙΑ

Τελευταία ενημέρωση 5 Ιανουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας Κινήματος Αλλαγής

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δημιούργησε και νέο υφυπουργείο με ειδικές αρμοδιότητες.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο ΥΝΑΝΠ είχε την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της Ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής.

Είναι γνωστό ότι όταν μιλάς για Ναυτιλία δεν εξαιρείς τα πλοία…

Σήμερα όμως είδαμε ότι δημιουργήθηκε υφυπουργείο κλάδου πλοίων!!!

Άραγε ο ΥΝΑΝΠ μήπως έχει υπ’ όψη του να ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές με αλλά μέσα μεταφοράς;

ΙΔΩΜΕΝ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΤΑΞΕΙΣ ΜΕ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Μετά από τις κυβερνητικές παλινωδίες τριών ημερών μόνο, η Α’ βάθμια εκπαίδευση ανοίγει την Δευτέρα.

Είναι αδιανόητο όμως να λειτουργήσουν τα σχολεία και πάλι με συνωστισμό στις τάξεις και τα τραγελαφικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος.

Η Κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τη σωστή προετοιμασία.

Ώστε να έχουμε τάξεις με 15 μαθητές και συνεχή τεστ για τους εκπαιδευτικούς.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΣΤΡΟΦΗ ΔΕΞΙΑ

Σημεία Παρέμβασης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, απόδειξη της αποτυχίας της.

Ένας κλασικού τύπου δεξιός ανασχηματισμός με τη συμμετοχή πάρα πολλών προσώπων, πολυδαίδαλος και διεκπεραιωτικός για τις κομματικές ισορροπίες της ΝΔ.

Η μεγαλύτερη σε αριθμό κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Πρόκειται για το ανασχηματισμό, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών στα χρόνια της μεταπολίτευσης, χωρίς καμιά αξιολόγηση έργου και απόδοσης των στελεχών της. Θυμάμαι τα σχόλια του κ. Μητσοτάκη πριν τις εκλογές: «Με κυβέρνηση ΝΔ θα έχουμε μικρότερο Υπουργικό σχήμα». Στην πρώτη ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 μετρήσαμε 51 μέλη, τον Αύγουστο του 2020 στον πρώτο ανασχηματισμό 53 μέλη και σήμερα τον Ιανουάριο του 2021, 59 μέλη!!

Που είναι εκείνοι οι μπλε φάκελοι που παρέλαβαν οι υπουργοί της ΝΔ, τον Ιούλιο του 19;

Αναρωτιέμαι αν θυμάστε επίσης εκείνους τους περίφημους μπλε φακέλους που είχε δώσει ο κ. Μητσοτάκης κατά την ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης στους υπουργούς και υφυπουργούς του. Τι έχουν γίνει άραγε σήμερα; Υπάρχει άραγε κάποιος ο όποιος αξιολογεί το κυβερνητικό έργο και αν αυτό λαμβάνεται υπόψη για την προαγωγή ή μη των στελεχών της κυβέρνησης. Άραγε άλλαξαν οι υπουργοί με βάση αυτό ή με βάση άλλου τύπου ισορροπίες; Τα ερωτήματα σαφώς ρητορικά. Ο κ. Θεοδωρικακος παρουσίασε 15 μεταρρυθμίσεις.

Σε κάθε περίπτωση όλο το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση, θα συνεχίσει να κρίνεται πάρα πολύ αυστηρά από τα λάθη και τις παραλείψεις, τις οποίες έχει και στην ουσία αποδέχεται η Νέα Δημοκρατία, με τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη.

Εδώ είμαστε να κάνουμε αυστηρή κριτική. Για εμάς και το κίνημά μας δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ίσα-ίσα είναι απολύτως ξεκάθαρες πια οι πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας του Κινήματος Αλλαγής

Με έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων παραμένει στην αρμοδιότητα της Υφυπουργού για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.

Αναρωτιόμαστε ποια η συνάφεια μεταξύ των θεμάτων Ισότητας των Φύλων και των πολιτικών για το δημογραφικό και την οικογένεια.

Προφανώς η συντηρητική οπτική της κυβέρνησης για την ισότητα των Φύλων και την έμφυλη δικαιοσύνη, της υπαγορεύει τη συγκεκριμένη επιλογή.

Ζητάμε να «απεγκλωβιστεί» η πολιτική για την Ισότητα από το δημογραφικό, και να επανέλθει η Γενική Γραμματεία Ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι ώστε να επιτελέσει επιτέλους το έργο της που είναι η προώθηση πολιτικών για την ισότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, εργασιακής, δημόσιας ζωής.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με αφορμή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή ότι “η Κυβέρνηση από σεβασμό στην παράδοση, την πίστη και την Ορθοδοξία, δεν έβαλε καραντίνα πριν του Αγίου Δημητρίου και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα”, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, σχολίασε:

“Σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση, ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται κυνικά ότι χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας, επειδή η ΝΔ ταύτισε τον “σεβασμό στην Ορθοδοξία” με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου.

Ας το πει στις οικογένειες που θρηνούν.

Πότε επιτέλους το Μέγαρο Μαξίμου θα παραδεχτεί τα λάθη του;”

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.1.2021

Άνοιγμα σχολείων και εκκλησίες: Κυνικές παραδοχές και παλινωδίες της Κυβέρνησης

Χρειάστηκαν τρία 24ωρα κυβερνητικών παλινωδιών για ν’ αποφασιστεί τελικά ότι μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θ’ ανοίξει τη Δευτέρα. Είναι, όμως, αδιανόητο τα σχολεία ν’ ανοίξουν και πάλι με συνωστισμό στις τάξεις και όσα τραγελαφικά εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Κι όλα αυτά, διότι η κυβέρνηση απέτυχε να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να έχουμε τάξεις με 15 μαθητές, αλλά και συνεχή τεστ για τους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή, τις κυβερνητικές παλινωδίες επιβεβαιώνει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος, σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση, παραδέχθηκε κυνικά ότι χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας επειδή η ΝΔ ταύτισε το “σεβασμό στην Ορθοδοξία’ με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου! Αλήθεια, πως θα νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων της πανδημίας με τέτοιες δηλώσεις; Πότε, επιτέλους, το Μαξίμου θα παραδεχτεί τα λάθη του;

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι απόδειξη της αποτυχίας της

Άλλο η πολιτική ισότητας και άλλο το δημογραφικό ζήτημα

Δίδαγμα του ανασχηματισμού αποτελεί και ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων παραμένει στην αρμοδιότητα της υφυπουργού για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια. Ποια είναι, όμως, η συνάφεια μεταξύ αυτών των θεμάτων; Ίσως είναι η συντηρητική οπτική της κυβέρνησης για την ισότητα των φύλων και την έμφυλη δικαιοσύνη που υπαγορεύει τη συγκεκριμένη επιλογή. Ζητάμε ν’ απεγκλωβιστεί η πολιτική για την ισότητα από το δημογραφικό και να επανέλθει η Γ.Γ. Ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών και να επιτελέσει το έργο της, το οποίο είναι η προώθηση πολιτικών για την ισότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, εργασιακής και δημόσιας ζωής.

Περισσότερα ΕΔΩ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Θα ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές με… άλλα μέσα μεταφοράς;

Ένα νέο υφυπουργείο, με ειδικές αρμοδιότητες, δημιούργησε ο ανασχηματισμός, καθώς μέχρι σήμερα γνωρίζαμε λογικά ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής. Τώρα, μαθαίνουμε ότι δημιουργήθηκε… υφυπουργείο Κλάδου Πλοίων! Άραγε, ο υπουργός Ναυτιλίας σκοπεύει να ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές με άλλα… μέσα μεταφοράς;

Περισσότερα ΕΔΩ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.