Τα ξεροτήγανα που έφτιαχναν μετατράπηκαν σε… εφιάλτη – Πώς σώθηκαν 6 γυναίκες μετά από έκρηξη


0
(0)

Οι γυναίκες ελάχιστα λεπτά πριν την έκρηξη ετοίμαζαν ξεροτήγανα για μια βάφτιση

Έξι γυναίκες, σώθηκαν από θαύμα, καθώς σε πρόχειρο κουζινάκι που υπήρχε στην αυλή του σπιτιού τους , έσκασε φιάλη υγραερίου, όπως είχε γράψει νωρίτερα το neakriti και ενώ οι ίδιες έφτιαχναν ξεροτήγανα για βάφτιση.

Η έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, σήκωσε στο πόδι τη γειτονιά πολύ κοντά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, καθώς το συμβάν σημειώθηκε στην οδό Λασθένους 56-58, κατεδαφίζοντας το μικρό κουζινάκι, όπου υπήρχαν άλλες δυο φιάλες υγραερίου εκτός από αυτήν που έσκασε μάλλον από διαρροή.

Εκείνη τη στιγμή οι 6 γυναίκες που δούλευαν από το πρωί στο κουζινάκι φτιάχνοντας και τηγανίζοντας τα ξεροτήγανα της βάφτισης, είχαν κάνει διάλλειμα για φαγητό, και βρίσκονταν γύρω στα 30 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Λίγα λεπτά πριν σκάσει η φιάλη υγραερίου στο πρόχειρο κουζινάκι μία από τις έξι γυναίκες άκουσε έναν παράξενο θόρυβο και βγήκε στην αυλή του σπιτιού, να δει τι συμβαίνει.

Τότε αντιλήφθηκε ότι κάτι καιγόταν μέσα στο κουζινάκι και πήρε ένα λάστιχο ποτίσματος προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά.

Η αδερφή της όμως της φώναξε να απομακρυνθεί γιατί θα μπορούσε να γίνει έκρηξη από τις φιάλες που υπήρχαν μέσα στο κουζινάκι.

Κι ενώ εκείνη προσπαθούσε να απομακρυνθεί, έγινε η έκρηξη, χωρίς ευτυχώς ούτε η ίδια, ούτε οι άλλες 5 γυναίκες να υποστούν τον οποιοδήποτε τραυματισμό.

Στο μεταξύ στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κατέφταναν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 άντρες , και άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας για να αποκλείσουν το χώρο και να σβηστεί η φωτιά που απειλούσε τα παρακείμενα σπίτια.

Η επιχείρηση των αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με επικεφαλής τον επιπυραγό Μανόλης Ροβιθάκη κράτησε γύρω στη μία ώρα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία περιορίζοντας τις υλικές ζημιές στο ελάχιστο και αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Οι οικογένειες που έζησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία , κρατούν μόνο τα θετικά της υπόθεσης , που έχουν να κάνουν με τις 6 ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από θαύμα και ετοιμάζονται να ζήσουν τη χαρά της βάπτισης των 2 νεότερων μελών τους .

Και το επίσης ευχάριστο στοιχείο, είναι ότι, λίγο πριν από την έκρηξη της φιάλης υγραερίου, οι γυναίκες είχαν προλάβει να μεταφέρουν τα ξεροτήγανα στο διπλανό σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να τα ξαναφτιάξουν.

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.