Τα… νοθευμένα λάδια ρίχνουν τις τιμές


0
(0)

Το «πράσινο φως» προσανατολίζεται να δώσει στην Τυνησία η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαγωγή ελαιόλαδου

Nα δώσει για άλλη μια φορά στην Τυνησία το “πράσινο φως” για την εξαγωγή συνολικά 60.000 τόνων λαδιού, χωρίς δασμό, κατά τα έτη 2019 και 2020, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βέβαια, οι… φωνές της αγοράς υποστηρίζουν πως «οι λιγοστές ποσότητες των αδασμολόγητων λαδιών της Τυνησίας δεν είναι ικανές να προκαλέσουν πτώση της τιμής παραγωγού στο ελληνικό και γενικότερα στο ευρωπαϊκό ελαιόλαδο»…

Όμως, δείτε τι γράφει στην τελευταία του ανακοίνωση το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου:

«Οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ελαιολάδου αυξάνονται κατά 98%. Αυτό είναι το πόρισμα που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του IOC, το οποίο επισημαίνει ότι η χώρα που συνέβαλε σε αυτή την αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές ελαιολάδου εκτός Ε.Ε. ήταν η Τυνησία, η οποία αναπτύσσεται κατά 118% σε σχέση με τη προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με το IOC, το εμπόριο στο ελαιόλαδο και το πυρηνέλαιο έκλεισε τους πρώτους εννέα μήνες της εσοδείας 2017/18 (Οκτώβριος 2017-Ιούνιος 2018) με αύξηση 29% στη Βραζιλία, 9% στον Καναδά, 2% στις ΗΠΑ και με την Ιαπωνία να παραμένει σταθερή συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, οι εισαγωγές μειώθηκαν 5% στην Αυστραλία και 1% στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ μηνών της ελαιοκομικής χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο. Τα στοιχεία για τη Ρωσία για τον μήνα Ιούνιο δεν ήταν διαθέσιμα. Όσο για την Κίνα, τους πρώτους έξι μήνες της εσοδείας οι εισαγωγές της μειώθηκαν κατά 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης εσοδείας.

Από την άλλη πλευρά, το εμπόριο στην Ε.Ε. κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ μηνών της εσοδείας σημείωσε αύξηση 98% στις εισαγωγές εκτός Ε.Ε. Η χώρα που συνέβαλε σε αυτή την αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές ελαιολάδου εκτός Ε.Ε. ήταν η Τυνησία, η οποία αναπτύσσεται κατά 118% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Οι εισαγωγές εντός Ε.Ε. μειώθηκαν 8% συγκριτικά με την ίδια περίοδο της περσινής ελαιοκομικής χρονιάς».

(Τη μεταφορά του κειμένου στα Ελληνικά υπογράφει ο Βασίλης Ζαμπούνης στο olivenews.gr)

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *