Τα νέα δεδομένα στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας μετά την δικαστική απόφαση

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Την επόμενη μέρα που διαμορφώνεται στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας μετά την έκδοση της απόφασης από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας που δικαίωσε την πλευρά του Παναγιώτη Μπαλοθιάρη ανέλυσαν οι δύο δικηγόροι που είχαν αναλάβει τη νομική υπεράσπιση των δύο πλευρών.

Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, δικηγόρος και ο Τσικαλουδάκης μίλησαν στο Ράδιο Λασίθι

Ο κ. Καλαϊτζάκης μίλησε για μια απόφαση που δικαιώνει πλήρως τα όσα από την αρχή υποστήριζε, αφού δέχθηκε την διάταξη του καταστατικού περί απαρτίας αλλά και ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τον Σύλλογο και είναι αυτό του αγροτικού συνδικαλισμού και όχι των αγροτικών συνεταιρισμών. Παράλληλα δέχθηκε πως ο Π. Μπαλοθιάρης λειτούργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Αποτέλεσμα όπως είπε ήταν πως διορίστηκε προσωρινό ΔΣ, με τη συναινετική κίνηση να συμπεριλάβει τα 4 μέλη, την κα Τσικαλουδάκη, τον κ. Χρηστάκη, τον κ. Μιχελαράκη και τον κ. Μαχαιρά του υπάρχοντος ΔΣ που δεν είχαν παραιτηθεί με σκοπό ο Σύλλογος να οδηγηθεί σε εκλογές. Μαζί με αυτούς διορίζονται και τα μέλη που είχε προτείνει ο Π. Μπαλοθιάρης δηλαδή ο Γιάννης Αγγελάκης, ο Γιώργος Μαλαθράκης και ο Αντώνης Ζαχαριαδιάκης, οι οποίοι θα συμπληρώσουν το 7μελές συμβούλιο, ενώ επιλαχόντες ορίστηκαν οι Γιάννης Παπαχατζάκης, ο Εμμανουήλ Κολιοραδάκης, ο Αντώνης Ταμπάκης και ο Μάριος Πατεράκης.

Από την δική του πλευρά ο δικηγόρος Σπύρος Τσικαλουδάκης, ανέφερε πως εξαρχής υποστηρίχθηκε η άποψη πως ισχύει ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο οποίος υπερκαλύπτει σαφώς το νόμο για τον αγροτικό συνδικαλισμό του οποίου οι διατάξεις έχουν καταργηθεί, άποψη που υποστηρίχθηκε όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από άλλους έγκριτους νομικούς, κάτι που όμως κακώς κατά τον ίδιο δεν έγινε δεκτό στο δικαστήριο.

Παράλληλα ανέφερε πως  υπήρξε καταχρηστικότητα στη διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε αφού ήταν σαφές και ακούστηκε και στο δικαστήριο πως οι παραιτήσεις των 4 μελών που έφεραν το πρόβλημα προέκυψαν επειδή δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα της συγκρότησης του ΔΣ.

Η δικαιοσύνη ανέφερε πως ποτέ δεν λειτουργεί με όρους απόλυτους, με τον ίδιο να θεωρεί εσφαλμένη την απόφαση που εκδόθηκε. Από εδώ και πέρα όπως είπε υπάρχει περιθώριο για έφεση, με αρκετές πιθανότητες να κερδηθεί σε ανώτερο δικαστήριο, κάτι το οποίο όμως θα φέρει καθυστέρηση χρόνου και σε κάθε περίπτωση την απόφαση θα λάβουν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου.

Aκούστε αναλυτικά:(εδώ)

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.