Τα «μαζεύει» η Μιχαηλίδου για τα περί απόλυσης ανεμβολίαστων εργαζομένων – «Λάθος διατύπωση»


0
(0)

Σε αναδίπλωση προχώρησε η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τις δηλώσεις της περί απόλυσης των εργαζομένων σε δομές φροντίδας οι οποίοι θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι αφού βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκανε λόγο για λάθος διατύπωση, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου η οποία θα συνδέει την άδεια άνευ αποδοχών με απόλυση.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος», ανέφερε σε νεότερη δήλωσή της η κ. Μιχαηλίδου.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση», συμπλήρωσε.

Τι είπε η Μιχαηλίδου για τις απολύσεις

Το πρωί της Τετάρτης, σε δηλώσεις της στο Open, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι θα υπάρχει χρονικό όριο στην άδεια άνευ αποδοχών, που θα δίνεται στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας που δεν εμβολιάζονται. Υπενθυμίζεται ότι όλο το προσωπικό σε αυτές τις δομές θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Αυγούστου.

«Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι να δώσουμε μία περίοδο προσαρμογής ή απόφασης στον εργαζόμενο που δεν έχει εμβολιαστεί να δει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Αυτή η άδεια άνευ αποδοχών θα έχει ένα “ταβάνι”», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η περίοδος μπορεί για παράδειγμα να είναι ένας μήνας. «Έπειτα από έναν μήνα που ο εργαζόμενος δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο, ο εργοδότης μπορεί να πει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να προστατεύσει τους ωφελούμενους. Άρα, έπειτα από αυτόν τον μήνα- δεν έχουμε καθορίσει το χρονικό διάστημα- να μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος», συμπλήρωσε στις πρωινές δηλώσεις της στο Open.

«Δεν γίνεται έπειτα από ένα διάστημα αναστολής να μπορεί να “κρατάει” τη θέση του, γιατί το κράτος θεωρεί ότι είναι ακατάλληλος να φροντίσει τον ηλικιωμένο, οπότε ο εργοδότης μπορεί να διακόψει τη σχέση εργασίας», ανέφερε ακόμη για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *