Τα εργοστάσια της Volvo λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό 80%

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μετά τη μονάδα παραγωγής κινητήρων της στο Σκέβντε της Σουηδίας, ένα ακόμη εργοστάσιο της Volvo τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές.

Πρόκειται για τη μονάδα στο Τσενγκντού της Κίνας, μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της εταιρείας στον κόσμο. Με αυτή την προσθήκη, το ποσοστό συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο παγκόσμιο δίκτυο των μονάδων παραγωγής της Volvo ανέρχεται πλέον στο 80%.

Στόχος της σουηδικής φίρμας είναι να πετύχει κλιματικά ουδέτερη λειτουργία στην παραγωγή της έως το 2025, μειώνοντας παράλληλα το ανθρακικό αποτύπωμα κατά 40%.  Όλα τα εργοστάσια χρησιμοποιούν υδροηλεκτρικές πηγές, ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές.

Το σχέδιο της Volvo συνιστά μία από τις πιο φιλόδοξες κλιματικές στρατηγικές στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπερβαίνοντας την επίτευξη των στόχων σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το φάσμα λειτουργιών της εταιρείας.

Παράλληλα, η φίρμα στοχεύει μέχρι το 2025, το 50% των πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

zougla.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.