Τα αυτοκίνητα της Volvo απομακρύνουν κάθε ιό από το εσωτερικό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία καθαρίζει τον αέρα στην καμπίνα των οχημάτων και προστατεύει τους επιβάτες από τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια, ανέπτυξε η Volvo.

Το νέο προηγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα της σουηδικής φίρμας με την ονομασία «Advanced Air Cleaner, περιλαμβάνει αισθητήρα που μετρά το επίπεδο σωματιδίων PM2.5 στο εσωτερικό. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει καμία άλλη εταιρεία αυτοκινήτων στην αγορά.

Διαθέσιμη στα μοντέλα των σειρών 60 και 90 που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, η τεχνολογία «Advanced Air Cleaner» συγκρατεί μέσω ειδικού φίλτρου συνθετικών ινών και ιονισμό, έως και το 95% των σωματιδίων PM2.5.

Βελτιστοποιεί την ποιότητα του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία που συνδέονται με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα αιωρούμενα σωματίδια. Παράλληλα, ο υγιεινός φρέσκος αέρας στο εσωτερικό του οχήματος συντελεί επίσης σε ασφαλέστερη οδήγηση, καθώς βοηθά τον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος.

Οι οδηγοί των μοντέλων Volvo τα οποία εξοπλίζονται με τη νέα τεχνολογία μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Volvo On Call» για smartphone, ώστε να προγραμματίζουν εύκολα έναν έξτρα καθαρισμό της καμπίνας πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους. Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, η εφαρμογή πληροφορεί τους οδηγούς για το πραγματικό επίπεδο των σωματιδίων PM2.5 στο εσωτερικό.

zougla.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.