Τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που έλαβε το Υπουργείο Υγείας


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Υπουργείο Υγείας με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και εκπροσώπους φορέων από την Ιεράπετρα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κατέθεσε την παρακάτω επιστολή με σκοπό να παραδοθεί στην Υπουργό.

Αναλυτικότερα:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας παραθέτει τα κάτωθι μείζονα ζητήματα λειτουργίας και ανάπτυξης του Νοσοκομείου μας στην ηγεσία του Υ.Υ. και απαιτεί την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργού για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας εξυπηρετεί μια τεράστια έκταση της Νοτιοανατολικής Κρήτης και αποτελεί το μοναδικό άμεσα προσβάσιμο ίδρυμα Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης για περισσότερους από 40000 συμπολίτες μας – αλλοδαπούς εργάτες γης – τουριστικούς επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες – Ανθρώπους συνήθως ηλικιωμένους ακόμα και απομακρυσμένων περιοχών.

Ωστόσο, η υπο-στελέχωση από Μόνιμους και Επικουρικούς Υγειονομικούς εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και δυναμιτίζουν την παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Ελλείψεις σε Ιατρούς, Νοσηλευτές, Λοιπό Επιστημονικό Προσωπικό, αλλά και σε Διοικητικό Προσωπικό, Προσωπικό Καθαριότητας και βοηθητικό προσωπικό, είναι μία δυσχερής κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να ανταπεξέλθουμε σε καθημερινή βάση.

Στην πρόσφατη επίσκεψη της η Αναπληρώτρια Υ.Υ. κα Γκαγκα υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά επίσης υπήρξε και αποδέκτης των προβληματισμών και των αναγκών όχι μόνο του προσωπικού του Νοσοκομείου και της ευρύτερης κοινωνίας.

Ο υπάρχων οργανισμός όπως είναι οριοθετημένος στον Υγειονομικό χάρτη είναι παρωχημένος , ελλιπής και αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ολοένα και αυξανόμενες υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Πέραν όμως των προαναφερθέντων, όπου αντιλαμβανόμαστε ότι αναμφισβήτητα εντοπίζεται και ένας χρονικός ορίζοντας προς την υλοποίηση των, η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου μας σε προσωπικό κρίνεται επιτακτική, όχι μόνο ως προς την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, αλλά και τη βιωσιμότητα του.

Η πλήρωση όλων των κενών Οργανικών θέσεων (μόνιμων) κάθε ειδικότητας μέσω των Κρατικών Διαγωνισμών είναι αυτονόητη απαίτηση του συνόλου του προσωπικού, αλλά και της κοινωνίας της Ιεράπετρας. Οι θέσεις αυτές θα γίνονταν ακόμα πιο ελκυστικές προς τους υποψηφίους, αν η Νοτιότερη πόλη της Ελλάδος εντάσσονταν στην κατηγορία Α1 απολαμβάνοντας τα αντίστοιχα προνόμια.

Επιπλέον, έπειτα από την άστοχη κακοδιαχείριση πόρων από τον τελευταίο Αναπληρωτή Διοικητή , το Νοσοκομείο μας καλείται όχι μόνο να εξελιχθεί, αλλά πρωτίστως να επανέλθει και από τα σφάλματα που έχουν διαλύσει τόσο το άψυχο (κτιριακό) όσο και το έμψυχο (προσωπικό) δυναμικό του Οργανισμού μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια ζητάμε να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο μας με κατηρτισμένο Ιατρικό – επιστημονικό μη Ιατρικό – νοσηλευτικό –Μόνιμο και Επικουρικό Προσωπικό σε νευραλγικές και καίριες θέσεις όπως είναι αυτές στο Ακτινολογικό Τμήμα, στο Αναισθησιολογικό Τμήμα και στο Καρδιολογικό Τμήμα, αλλά και επιπλέον σε Διοικητικές θέσεις καθώς και σε Λοιπό Επιστημονικό προσωπικό , κατηγορίες που είχαν αφεθεί στο έλεος του Θεού επί μια τριετία και πλέον.

Ως προσωρινή λύση σχετικά με το Ιατρικό προσωπικό , για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η στήριξη του ΓΝ – ΚΥ (ΑΟΜ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ) μπορεί να γίνει με την μετακίνηση (Παθολόγου – Καρδιολόγου – Αναισθησιολόγου – Ακτινολόγου ) από κεντρικά νοσοκομεία του νησιού . Η υποστήριξη αυτή μπορεί να γίνει σε επίπεδο εφημεριών (24 ωρης) με τα ανάλογα κίνητρα (οικονομικά ή άλλα).

Σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε την ανταπόκριση του Υ.Υ. στην πρόσκληση των θεσμών της Ιεράπετρας και ευελπιστούμε ότι θα γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα, όχι μόνο της βιωσιμότητας του Νοσοκομείου μας (γεγονός αυτονόητο), αλλά και η αδήριτη ανάγκη της ανάπτυξης της Δημόσιας Υγείας της ευρύτερης περιοχής. Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας κε Υπουργέ που θα επιβεβαιώνουν ότι αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής περιφέρειας, όπου όλοι eμείς δίνουμε καθημερινό αγώνα, ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας προς όλους του συμπολίτες μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΛΑΣΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΝΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.