ΤΑΕ: Αντί να «χτυπούν» την εγκληματικότητα, τους «τρέχουν» για… ρευματοκλοπές

ΤΑΕ: Αντί να «χτυπούν» την εγκληματικότητα, τους «τρέχουν» για… ρευματοκλοπές
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 έτη by energinews (admin)

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης

Την ώρα που η εγκληματικότητα στην Κρήτη «ανθεί», οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις καλούνται να ασχοληθούν με περιστατικά εκτός των αρμοδιοτήτων τους.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, «ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε “διακοπή” του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών».

Το τελευταίο περιστατικό, το οποίο και από ότι φαίνεται προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών, σημειώθηκε μόλις χτες, όταν ειδικοί φρουροί κλήθηκαν να συνοδεύουν το κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο και επρόκειτο να προβεί σε διακοπή ρεύματος, κατ’ εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο neakriti.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, κ. Χρήστος Τσανακτσίδης, δεν εναπόκειται στις αρμοδιότητες των ειδικών φρουρών να μεταβαίνουν σε περιστατικά όπως το προαναφερθέν, με τον ίδιο να αναφέρει ότι τέτοιου είδους – μη έκτακτα συμβάντα – ανήκουν στην αρμοδιότητα των αστυνομικών των εκάστοτε Αστυνομικών Τμημάτων.

Μάλιστα, ο κ. Τσανακτσίδης σχολίασε ότι αρκετές φορές τους τελευταίους 3 μήνες, οι ειδικοί φρουροί καλούνταν σε περιστατικά πέραν των αρμοδιοτήτων τους, όπως η περιπολία σε τουριστικές περιοχές και αεροδρόμια, καθώς και η προληπτική παρουσία τους σε γήπεδα και δικαστήρια.

Αναφορικά με τα – ορισμένα από το νόμο – καθήκοντα των ειδικών φρουρών, αυτά περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας και όπως: «Οι Ειδικοί Φρουροί εκτελούν καθήκοντα φύλαξης ευπαθών στόχων και περιπολιών. Επίσης, διατίθενται για τη στελέχωση ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών, τη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας, καθώς και την αναζήτηση διωκομένων ή εξαφανισθέντων προσώπων και αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (Ν.2734/1999).»

Σύμφωνα με τον κ. Τσανακτσίδη, πάντως, η ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού των ειδικών φρουρών της Κρήτης είναι μεγάλη. Όμως, αντί να ενισχύονται, οι ειδικοί φρουροί στην Κρήτη, ολοένα και μειώνονται.

Και όλα αυτά, την ώρα που οι πολίτες κάνουν λόγο για έλλειψη αστυνόμευσης στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου…

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης:

«Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο.

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε “διακοπή” του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών.

Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε.

Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.»

πηγη:www.neakirti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.