Τέσσερις τρόποι για να αντέξεις στην καραντίνα


Τελευταία ενημέρωση 3 έτη by energinews (admin)

Είναι μία δοκιμασία για τα ζευγάρια

Ο κορωνοϊός ήρθε και άλλαξε πολλά στη ζωή μας. Ένα από αυτά είναι και οι σχέσεις, αφού αρκετά είναι τα ζευγάρια που ακούσαμε να χωρίζουν μετά την πρώτη καραντίνα.

Επίσης, είναι και το παράδειγμα της Κίνας, που έδειξε πως τα ποσοστά διαζυγίου αυξήθηκαν δραματικά μετά την καραντίνα.

Για να σας φέρει αυτή η καραντίνα πιο κοντά και να μην τσακώνεστε σου βρήκαμε 4 συμβουλές που ίσως αποδειχτούν σωτήριες.

Προσωπικός χώρος

Αρχικά το πιο σημαντικό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί προσωπικός χώρος για τον καθένα – όσο μικρό και αν είναι το σπίτι- προκειμένου να το άτομο αισθάνεται την ασφάλεια του μαζί, αλλά και την ατομικότητα του εγώ.

Αλλαγές στα έπιπλα

Ένα ξεκαθάρισμα των αντικειμένων που επιβαρύνουν το ζωτικό σας χώρο είναι απαραίτητο και θα ανανεώσει την καθημερινότητά σας. Αν όχι τώρα που είναι ευκαιρία, τότε πότε.

Ευκαιρία για δημιουργικότητα

Επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ, μίνι κατασκευές, ζωγραφική, και όποια άλλη δραστηριότητες μπορεί να γίνει σε δυαδικό επίπεδο και θα σας κρατήσει απασχολημένους σίγουρα βοηθάει. Επιπλέον στη διάθεσή σας και τη λίστα σας μπορούν να προστεθούν online σειρές, ταινίες και προγράμματα εκγύμνασης που θα σας κάνουν να “χαθείτε” για ώρες.

Λίστα για το μέλλον
Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να ονειρεύεστε μαζί; Φτιάξτε μία λίστα με τα μέρη που θέλετε να πάτε μέσα στη χρονιά αλλά και μακροπρόθεσμα. Κάντε σχέδια για το μέλλον, υπενθυμίζοντας πόσο ευλογημένοι είστε που είστε ζωντανοί και μαζί. Τα αυτονόητα είναι και τα πιο σημαντικά στις κρίσιμες καταστάσεις και πρέπει να λέγονται.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.