Τέσσερα tips για να γίνει το κατοικίδιό σου υπάκουο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Έτσι θα έρχεται κοντά σου με το «έλα»

Θέλεις να εκπαιδεύσεις το σκυλάκι σου να σε υπακούει με ένα παράγγελμα και να έρχεται κοντά σου όπου κι αν βρίσκεται, αλλά όχι με φόβο φυσικά; Τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

1) Από την αρχή της γνωριμίας σας λοιπόν, θα το φωνάζεις να φάει χρησιμοποιώντας το όνομα του και έπειτα τη λέξη «έλα». Άρα του δημιουργείς μια ευχάριστη εντύπωση για τη λέξη αυτή. Μετά όμως μόλις τη μάθει, φώναξε το να έρθει κοντά σου και μόλις έρθει πλησιάσει χαϊδέψτε το. Αφού λοιπόν έχει αντιληφθεί πως το «έλα» έχει και χάδια και αφού το μάθεις να κάθεται φρόνιμα, θα πρέπει να προχωρήσεις στη σοβαρή άσκηση του «έλα».

2) Θα το βάλεις να καθίσει και κρατώντας πάντα το λουρί του, θα πας να σταθείς απέναντι του σε μικρή απόσταση.

3) Μην το αφήσεις  να σηκωθεί, αλλά μετά από λίγο κάλεσε το με τη λέξη «έλα». Αν δεν έρθει – γιατί μπορεί να νομίζει πως κάνει την άσκηση του «κάτω» και ότι δεν πρέπει να σηκωθεί- τράβηξε λίγο το λουρί κα επαναλάβετε το κάλεσμα. Μόλις έρθει μπροστά σας, παινέψτε το και βάλτε το να ξανακάνει την άσκηση.

4) Αυτό θα γίνεται 2-3 φορές τη μέρα ώσπου να καταλάβει την εντολή «έλα». Αυτό που του ζητάς κατ’ ουσία είναι να έρθει κοντά σου όπου και αν βρίσκεται. Είναι ο μόνος τρόπος να το προστατέψεις από κάθε κίνδυνο.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.