«Τέλος» στο σχεδιασμό του οδικού τμήματος Ιεράπετρα-Φέρμα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Τέλος σε μια σκέψη που ποτέ δεν προχώρησε έδωσε και με επίσημο τρόπο πριν από λίγες μέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με τον αποδέσμευση των υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων για την κατασκευή του οδικού δικτύου Ιεράπετρα-Φέρμα.

Ένα έργο για το οποίο είχε εκπονηθεί μελέτη περισσότερα από δέκα χρόνια πριν και είχε βρει πολλές αντιρρήσεις από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι είχαν καταθέσει ενστάσεις σχετικά με τις περιουσίες τους για τις οποίες υπήρχε προγραμματισμός απαλλοτρίωσης.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάνης Γουλιδάκης αναφέροντας πως η κατασκευή αυτού του οδικού τμήματος ήταν κάτι που και ο ίδιος επιθυμούσε όμως δεν υπήρξε ποτέ στην πράξη κρατική πρόθεση για την υλοποίησή του και ποτέ δεν πιστώθηκαν τα απαραίτητα χρήματα για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις ή και προτάσεις για αλλαγή της προτεινόμενης χάραξης.

Τελικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οι ιδιοκτήτες παύουν να βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης «ομηρείας» αφού εδώ και πολλά χρόνια συναντούσαν προβλήματα στην αξιοποίηση των ιδιοκτησιών τους αφού βρισκόταν σε καθεστώς απαλλοτρίωσης.

Ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε πως πλέον για την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος η περιοχή βρίσκεται ξανά στο μηδέν όμως το έργο αυτό θα είχε μεγάλη σημασία αφού θα βοηθούσε στη σύνδεση της Ιεράπετρας με το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Σητείας και έτσι δεν πρέπει να σταματήσει να είναι μέσα στους σχεδιασμούς για την περιοχή.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

36

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.