Τέλος η προθεσμία για τα αυθαίρετα – Τι θα ισχύει από εδώ και στο εξής


Τελευταία ενημέρωση 4 έτη by energinews (admin)

Αναλυτικά όλα όσα προβλέπονται βάσει νόμου

Έληξε χθες η δυνατότητα που έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προκειμένου να πετύχουν έκπτωση 10% στη διαδικασία τακτοποίησής τους.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στο μέτρο της μείωσης των προστίμων. Ωστόσο, όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προχωρήσουν σε τακτοποίηση των ακινήτων τους μέσα στους επόμενους έξι μήνες (έως τις 9 Νοεμβρίου) δεν πρόκειται να πληρώσουν τα προσαυξημένα κατά 10% πρόστιμα που προβλέπονταν σε τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και το οποίο ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων “λήγει” (εάν δε δοθεί νέα παράταση) στις 9 Νοεμβρίου 2019. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα κατεδαφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές που θα εντοπίζονται από τους ελεγκτές δόμησης.

Πλέον, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, αν υπάρχει διαφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη ακινήτου και ελεγκτή δόμησης κατά τη διαδικασία του ελέγχου, τότε ο πρώτος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) τον ορισμό διαμεσολαβητή για την εξέταση της υπόθεσης και την επίλυση της διαφωνίας.

Στις περιπτώσεις αυθαιρέτων σε παραδοσιακούς οικισμούς και προστατευόμενες περιοχές όπως αυτές επανακαθορίζονται, σύμφωνα με την προαναφερόμενη τροπολογία, παρέχεται μείωση 20%, με καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής την 8η Νοεμβρίου 2019.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.